Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Γέμισε από ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορό η σκηνή του Συνεδριακού

Γέμισε από ελληνική παραδοσιακή μουσική ...

Η μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Αέναος Λαβύρινθος του Χορού» που διοργάνωσαν τα σχολεία του Δικτύου Δ.Δ.Ε Αχαΐας

Γέμισε από ελληνική παραδοσιακή μουσική και χορό η σκηνή του Συνεδριακού & Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 κατά την παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Ο Αέναος Λαβύρινθος του Χορού» που διοργάνωσαν τα σχολεία του Δικτύου Δ.Δ.Ε Αχαΐας του Προγράμματος ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ «Κινούμαστε Χορεύοντας & Περπατώντας» - «Λαβύρινθος».

Ο «Λαβύρινθος» συνεχίζει, 27 χρόνια μετά τη γέννησή του, το ξέφρενο ταξίδι του. Υπόσχεται στους μαθητές που θα τον διαβούν πως «Χορεύοντας και Περπατώντας» θα γνωρίσουν καλύτερα την «όμορφη και παράξενη» πατρίδα μας και θα αγαπήσουν τους ανθρώπους που την κατοικούν. Κι όταν τα πατήματα του χορού γίνουν γερά και σίγουρα, τα βήματα οδηγούνται σε ταξίδια πέρα από τα σύνορα. Κι εκεί αρχίζει η γνωριμία με τον πολιτισμό του Άλλου. Γιατί οι άνθρωποι του κόσμου είναι ενωμένοι άρρηκτα με έναν αόρατο «μίτο». 

Από τη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου πέρασαν 287 μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του νομού Αχαΐας παρουσιάζοντας χορούς από όλη την Ελλάδα σε μια εκδήλωση κατά την οποία έλαμψε ο πλούτος της πολιτισμικής μας παράδοσης. Τα σχολεία που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν τα εξής: 5ο Γυμνάσιο Πατρών - 14οΓυμνάσιοΠατρών - Γυμνάσιο Καστριτσίου - ΠρότυποΓυμνάσιοΠατρών - Γυμνάσιο Ρίου - 10οΓΕΛΠατρών- ΓΕΛΚαμαρών - ΓΕΛ Λουσικών- 7οΕΠΑ.Λ. Πατρών- 1οΕΠΑ.Λ. Κ. Αχαΐας - Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο Edu-ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture