Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχτηκε για πρώτη φορά την Ολυμπιακή Φλόγα - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών υποδέχτηκε για πρ...

Φέτος το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει τα 60 χρόνια του

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έχει αρχίσει και η Ολυμπιακή Φλόγα πέρασε και από το Πανεπιστήμιο Πατρών στο ταξίδι της ως τη γαλλική πρωτεύουσα.

Φέτος το Πανεπιστήμιο Πατρών γιορτάζει τα 60 χρόνια του. Στο πλαίσιο αυτό μετά απο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Paris 2024, πέρασε από το Πανεπιστήμιο.

Πάτρα: Ρίγη συγκίνησης κατά την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στο σπίτι του Κωστή Παλαμά- Λαμπρή τελετή και στο Δημαρχείο- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά απο το Α' κτίριο, στη Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης το Πανεπιστημίου, εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» Κατρίν Σανιελόνζ, Πρόξενος της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο Πέτρος Συναδινός, Μέλος ΕΟΕ – Εκπρόσωπος Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, Αρχηγός Αποστολής Παρίσι 2024.

Η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, στα χέρια του Παναγιώτη Γιαννάκη- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως είχε πει προ ημερών στο thebest.gr η αντιπρύτανης φοιτητικής μέριμνας Λένα Αλμπάνη, «ήταν μία ιδέα που προέκυψε από τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα με αφορμή το γεγονός ότι φέτος το Πανεπιστήμιο κλείνει 60 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του, οπότε η σκέψη ήταν να προσπαθήσουμε να περάσει η ολυμπιακή φλόγα μέσα από αυτό. Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά, να περάσει δηλαδή η φλόγα μέσα από ένα Πανεπιστήμιο. Η ιδέα άρεσε στην ολυμπιακή επιτροπή κι έτσι το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το πρώτο στην ιστορία που διεκδίκησε και κατάφερε κάτι τέτοιο. Η ιδέα γεννήθηκε συμβολικά και σημειολογικά. Η ίδια η φλόγα συμβολίζει την ελπίδα, τη δημιουργία, την αναγέννηση και τη γνώση. Η φλόγα θυμίζει στους ολυμπιακούς αγώνες ότι ο Προμηθέας την έκλεψε από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους μεταφέροντάς τους τη γνώση. Το Πανεπιστήμιο είναι ο κατεξοχήν χώρος για να περάσει η φλόγα τους δρόμους της εκπαίδευσης, της γνώσης και του πολιτισμού».

Ακολούθησε πρόγραμμα από τον Σύλλογο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ συμμετέχει και το γυμναστήριο του Πανεπιστημίου με το προσωπικό του και τους γυμναστές του στην έπαρση της σημαίας και στη συνοδεία των λαμπαδηδρόμων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports