Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

H Coffee Island παρουσίασε μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού την ταινία για το φαινόμενο του bullying στην Πάτρα

H Coffee Island παρουσίασε μαζί με το Χα...

«Οι σκέψεις της Νεφέλης»

Στη γεμάτη από παιδικά πρόσωπα κινηματογραφική αίθουσα του Options Cinemas στην Πάτρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την πολύτιμη βοήθεια της Coffee Island παρουσίασε την ταινία μικρού μήκους «Οι σκέψεις της Νεφέλης». 

Η Coffee Island  μέσα από ένα οργανωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με αφοσίωση δημιουργεί αξία και ενισχύει  τους ανθρώπους και τις κοινωνίες που βρίσκονται στο σύνολο της αλυσίδας αξίας της. 

H Coffee Island αγκάλιασε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που με αφορμή τα συνεχώς εκθετικά αυξανόμενα περιστατικά bullying ανάμεσα σε ανήλικους, θέλησε να δώσει υπόσταση και φωνή στα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί που δέχεται Bullying, να αφυπνίσει τη σχολική κοινότητα αλλά και την κοινωνία στο σύνολό της δημιούργησε την ταινία αυτή.

Το παρών στην προβολή της ταινίας έδωσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης κος Χαράλαμπος Μπονάνος, η κα Νίκη Μαρτζάκλη εκπροσωπώντας την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας κα Γεωργία Ντάτσικα, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Ευγενία Πιερρή, η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κα Ιωάννα Θωμοπούλου, η Προϊσταμένη του 1ου ΚΕΔΑΣΥ Αχαΐας κα Μαρία Μπιλιάνη, η Προϊσταμένη του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Αχαΐας κα Ευθυμία Σεραφείμ, η κα Ευαγγελία Μαλαμάκη μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Managing Director της Coffee Island κος Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, η Public Relations Executive της Coffee Island κα Δήμητρα Γκιβίση και η Senior Communication Supervisor της Coffee Island κα Βένια Ράπτη.

Η ηθοποιός Κατερίνα Παπουτσάκη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Coffee Island  και έδωσε το παρών σε αυτή την ξεχωριστή, συγκινητική και σημαντική εκδήλωση - προσπάθεια της Coffee Island να στηρίξει το έργο του Χαμόγελο του Παιδιού ενάντια στον σχολικό εκφοβισμού.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, κ. Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε πως ως γονείς οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά μας, να εξασφαλίζουμε να νιώθουν ασφαλή όπου κι αν βρίσκονται και πως μόνο με τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας −γονείς, εκπαιδευτικοί, ειδικοί− μπορεί να αντιμετωπιστεί και να εξαλειφθεί τη το φαινόμενο του bullying που τόσο εντός του σχολικού περιβάλλοντος όσο και εκτός αυτού, ταλαιπωρεί τα παιδιά.

Ο Managing Director της Coffee Island κ. Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος ευχαρίστησε και καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση σε αυτό το σημαντικό κάλεσμα. Η Coffee Island αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού και την πανελλαδική μαθητική εκστρατεία 2023-2024 με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό. Πιστοί στις αξίες της και με αφοσίωση στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο. Επισήμανε πως όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην εξάλειψη του φαινομένου. Σπάμε τη σιωπή, ενισχύουμε τη διαφορετικότητα και διαμορφώνουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά, το μέλλον μας.

Η Coffee Island εστιάζει στην κοινωνική ευημερία, τον σεβασμό και τη φροντίδα των ανθρώπων που επηρεάζονται από τη λειτουργία της. Παρέχει ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον εργασίας, μέσα στο οποίο οι άνθρωποί της λειτουργούν αποδοτικά, εξελίσσονται και αναπτύσσουν τα ταλέντα τους, χωρίς διακρίσεις και με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Προάγει την κοινωνική ευημερία, δεσμευόμενη να δημιουργεί κοινωνική συνοχή και ευκαιρίες βελτίωσης της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου.

Μετά το τέλος της προβολής, Ψυχολόγοι του Οργανισμού, που καθημερινά πραγματοποιούν παρεμβάσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης για το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας σε όλη την Ελλάδα, συντόνισαν ανοιχτή συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά, παρουσιάζοντας τη δική τους οπτική και άποψη για το φαινόμενο καθώς και προσωπικές ιστορίες που έχουν βιώσει. Μεταξύ άλλων, οι ψυχολόγοι του Οργανισμού τόνισαν ότι είναι σημαντικό τα παιδιά, είτε δέχονται bullying, είτε είναι παρατηρητές να μιλάνε σε κάποιον που εμπιστεύονται, να απευθύνονται στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 και της εφαρμογής CHAT1056 ή ακόμα και του Cyber Tip line Hellas κάνοντας ηλεκτρονικά την αναφορά τους. 

Σημαντικό να αναφερθεί πως μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι μαθητές και οι μαθήτριες, μετά από προτροπή των ψυχολόγων του Οργανισμού, έσκασαν τα μπαλόνια που υπήρχαν στο χώρο με το μήνυμα «Μίλα Τώρα» και «Σπάσε τη Σιωπή» −μηνύματα της Πανελλαδικής Μαθητικής Εκστρατείας του Οργανισμού «Μίλα Τώρα»−ως μια συμβολική κίνηση για την καταπολέμηση της Βίας από τα ίδια τα παιδιά.

Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά Ενδοσχολικής Βίας που έχουν αναφερθεί στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 του Οργανισμού, από μαθητές και μαθήτριες που βίωσαν Bullying και που προσπάθησαν να κάνουν κάτι για αυτό, να μιλήσουν, να απευθυνθούν σε κάποιον ενήλικα ώστε να πάψουν να νιώθουν μόνοι. Τι συνέβη στη Νεφέλη;

Η Νεφέλη είναι 16 ετών, μένει στην Αθήνα με τη μητέρα της που την αγαπάει πολύ, είναι μαθήτρια Λυκείου και ζει μία κανονική πραγματικότητα ενός παιδιού της ηλικίας της, ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται. Τους τελευταίους μήνες της ζωής της έχει αλλάξει, είναι λιγότερο ομιλητική, περισσότερο κλεισμένη στον εαυτό της, δεν κοιμάται τα βράδια, έχει σταματήσει να τρώει και οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν τι έχει. Περνάει τις περισσότερες ώρες μόνη της κλεισμένη στο δωμάτιο της. Για παρέα της έχει μόνο τις σκέψεις και τα συναισθήματα της. Πρωταγωνιστές στη ζωή της όλα αυτά που νιώθει, αυτά οδηγούν τις πράξεις της. Οι σκέψεις της Νεφέλης θα την οδηγήσουν στο τέλος της ιστορίας της ή μήπως στην αρχή;

Ο πόνος, ο φόβος, η ντροπή βρίσκονται μέσα στα παιδιά που βιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα του εκφοβισμού. Το φαινόμενο αυτό διαρκώς εντείνεται καθώς στη Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, τη Γραμμή Συμβουλευτικής 116111 αλλά και το Chat 1056, κάθε ημέρα διαχειριζόμαστε περιπτώσεις, σχολικού εκφοβισμού σαν της Νεφέλη. Το 2023 μόνο ο Οργανισμός παρείχε 1 συμβουλευτική κάθε 2 ημέρες για bullying σε παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση την πρόσφατη Έρευνα του Οργανισμού: 

1 στα 3 παιδιά σε όλη την Ελλάδα δέχεται σχολικό εκφοβισμό και
1 στα 6 παιδιά σε όλη τη χώρα δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο τους δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους.

Η ταινία μικρού μήκους δημιουργήθηκε με εφαλτήριο την Πανελλαδική Μαθητική Εκστρατεία «Μίλα Τώρα», που πραγματοποιείται από το 2014 και έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εστιάζει στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση ενάντια στο φαινόμενο της Ενδοσχολικής Βίας και τον Εκφοβισμό/Bullying. Η ταινία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Νάκη και το PSDM Athens.

Μίλα Τώρα, για αυτά που νιώθεις!

Στη Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
Στη Γραμμή Συμβουλευτικής 116111
Στο Chat 1056
Κάνε αναφορά και στο CyberTipline Hellas https://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-thimata-vias:cyber-tipline/

 «Εάν οι άνθρωποι ήταν σιωπηλοί, τίποτα δε θα άλλαζε»

Μαλάλα Γιουσαφζάι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture