Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Η μεγαλύτερη γιορτή σκακιού επιστρέφει στην Πάτρα με μαθητές όλων των ηλικιών- Τι λέει στο thebest ο Θανάσης Καρράς

Η μεγαλύτερη γιορτή σκακιού επιστρέφει σ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι μαθητικοί αγώνες θα περιλαμβάνουν συμμετοχές από το νηπιαγωγείο έως το Λύκειο

Η μεγαλύτερη γιορτή σκακιού της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας επιστρέφει στην Πάτρα στις 13 και 14 Απριλίου στο κλειστό γήπεδο της Ε.Α.Π!

Οι μαθητικοί αγώνες θα περιλαμβάνουν συμμετοχές από το νηπιαγωγείο έως το Λύκειο ενώ πρόκειται για μία από τις διοργανώσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η ελληνική σκακιστική ομοσπονδία είτε σε τοπικό είτε σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής αγώνων, Θανάσης Καρράς, «σκοπός είναι τουλάχιστον ηλικιακά να αναμετρηθούν ισάξια μαθητές και μαθήτριες στο αγαπημένο τους άθλημα, το σκάκι. Γι αυτό το λόγο και ο κάθε όμιλος αποτελείται από παιδιά της ίδιας τάξης. Τη διοργάνωση για δεύτερη συνεχή χρονιά την έχει αναλάβει η ένωση αθλοπαιδιών Πάτρας σε συνεργασία με την ελληνική σκακιστική Ομοσπονδία».

Όπως επισημαίνει ο κ. Καρράς, «το επίπεδο των μαθητών και των μαθητριών που αγωνίζονται εξαρτάται φυσικά από τον προσωπικό βαθμό προπόνησης του καθενός» ενώ αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως «πρόκειται για την πιο μεγάλη και μαζική γιορτή σκακιού της περιοχής μας».

Να σημειώσουμε ότι η ανταπόκριση κάθε χρόνο είναι μεγάλη και με τα περσινά στοιχεία είχε 370 συμμετοχές και παρουσία περίπου 700 συνοδών από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνει την Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλοακαρνανία καθώς και τη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά.

«Έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε για δεύτερη χρονιά πραγματική γιορτή υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ μαθητών και μαθητριών από Νηπιαγωγείο μέχρι και Λύκειο. Ανυπομονούμε να συναντηθούμε από κοντά» καταλήγει ο κ. Καρράς.

 Δείτε περισσότερα στο www.eap1927.gr/chess2024

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports