Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί άδειασαν τα ράφια στο «Φωτεινό Αστέρι»- Η έκκληση για βοήθεια

Πάτρα: Γιατί άδειασαν τα ράφια στο «Φωτε...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην έχουμε ούτε ένα κουτί γάλα αλλά ούτε και μακαρόνια, που είναι τα πιο οικονομικά», επισημαίνουν

Σοβαρή είναι η έλλειψη τροφίμων στον φιλανθρωπικό εθελοντικό σύλλογο «Το Φωτεινό Αστέρι» στην Πάτρα.

«Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην έχουμε ούτε ένα κουτί γάλα αλλά ούτε και μακαρόνια, που είναι τα πιο οικονομικά» επισημαίνει στο thebest.gr η εθελόντρια του Φωτεινού Αστεριού, Βάσω Νικολοπούλου.

Πριν μερικές ημέρες, ο σύλλογος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια, τονίζοντας «Δυστυχώς είμαστε στη δύσκολη θέση να ζητήσουμε τη βοήθεια σας. Η κατάσταση είναι τραγική, μας έχουν τελειώσει τα πάντα».

Η κ. Νικολοπούλου παραθέτει τους λόγους, για τα άδεια ράφια, ενώ μας λέει ότι δεν χάνει την ελπίδα της: «Ένας βασικός λόγος είναι η οικονομική κρίση που βρίσκεται ο κόσμος. Είμαστε μετά από το Καρναβάλι και στο τέλος του μήνα, οπότε τα χρήματα στα νοικοκυριά έχουν λιγοστέψει. Επίσης, ένας ακόμα λόγος, είναι όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τους φιλανθρωπικούς συλλόγους, γεγονός που έχει επιφέρει δυσπιστία στον κόσμο. Ωστόσο, το έργο του «Αστεριού» είναι γνωστό στην πόλη. Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε ότι λόγω Πάσχα θα μπορέσουμε να γεμίσουμε τα ράφια μας και να παρέχουμε βοήθεια στις οικογένειες που την χρειάζονται».

Σε ό, τι αφορά την Κουζίνα του συλλόγου, μας λέει ότι λειτουργεί ωστόσο υπάρχει έλλειψη στα λειτουργικά, όπως κεσεδάκια, γάντια, μπουκάλες προπανίου.

Στη παρούσα χρονική στιγμή, το Φωτεινό Αστέρι, βοήθα περίπου 200 οικογένειες. «Στις αρχές του έτους, έγινε αναθεώρηση από κοινωνική λειτουργό για το αν έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις οικογένειες και έχουν φτάσει περίπου τις 200. Έρχονται πολλές οικογένειες να γραφτούν αλλά όταν δεν έχεις πώς θα τους βοηθήσεις; Τι θα τους πεις, ελάτε γραφτείτε αλλά δεν έχω να σας δώσω κάτι; Δεν γράφουμε μια οικογένεια και τους δίνουμε μια φορά τρόφιμα. Αν πάμε με αυτή τη λογική τότε θα ξεπεράσουμε τις 1.000 οικογένειες. Τις οικογένειες που έχουμε τις βοηθάμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα χρόνο, μπορεί και δυο χρόνια, αν δεν αλλάξουν τα δικά τους δεδομένα».

*  Άμεση ανάγκη για τρόφιμα (Μακαρόνια, Κριθαράκι, Ντοματοχυμοί, Ζάχαρη, Αλεύρι, Πουρές, Λάδι, Γάλα εβαπορέ, Δημητριακά, Κρέμες άνθος αραβοσίτου) και (Σαμπουάν. Μωρομάντηλα, Χαρτικά, Απορρυπαντικά, Πάνες νούμερο 4-5-6,7 , Φρουτόκρεμες κ.λ.π)

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει: Δευτέρα έως Σάββατο από τις 10.00 π.μ - 14.00 μ.μ και Δευτέρα-Τρίτη 17.00-20.30. Θεμιστοκλεους 116 και Β. Ηπείρου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις