Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα και εθελοντικές ομάδες προσφοράς: «Μεγάλο το πλήγμα μετά και τον Άλλο Άνθρωπο». Πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε «ελέφαντες»

Πάτρα και εθελοντικές ομάδες προσφοράς: ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Μεγάλωσε η δυσπιστία των πολιτών

Δύσπιστοι είναι πλέον οι πολίτες απέναντι στις φιλανθρωπικές οργανώσεις, μετά τη «χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» αλλά και πρωτύτερα με την «Κιβωτό του Κόσμου».

Το πλήγμα είναι βαρύ και μάλιστα σε μια περίοδο ακρίβειας  κατά την οποία οι πολίτες είναι διπλά επιφυλακτικοί με την προσφορά προς συλλόγους, οργανισμούς κ.τ.λ., επισημαίνουν, μιλώντας στο  thebest.gr, εκπρόσωποι φιλανθρωπικών οργανώσεων της Πάτρας, όπως το «Φωτεινό Αστέρι» και οι «Κ Helpers».

Αναφερόμενη, στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις προσφορές, η Βάσω Νικολοπούλου από το «Φωτεινό Αστέρι», τονίζει: «Υπάρχει μεγάλη δυσπιστία, μετά την «Κιβωτό του Κόσμου» και μέχρι σήμερα, που ήρθε να προστεθεί και «Ο Άλλος Άνθρωπος». Λογικό είναι ο κόσμος να δυσπιστεί αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Τότε και οι γιατροί είναι όλοι ίδιοι και οι μηχανικοί, οι παπάδες και οι δημοσιογράφοι κ.ο.κ. Σε όποιο επάγγελμα ακόμα και στους αγρότες. Αυτό που έχω να πω για το «Φωτεινό Αστέρι» είναι ότι, έδω και 12 χρόνια δεν έχει πάρει ποτέ καμία επιδότηση ή πρόγραμμα, από μεγάλες εταιρείες, μόνο προσφορές από τον απλό κόσμο. Επίσης, να μην ξεχνάμε και την ακρίβεια, δεν είναι μόνο η δυσπιστία, που δυσκολεύει τον κόσμο. Οι οικογένειες που εξυπηρετούμε ξεπερνούν τις 500  και προσπαθούμε κυκλικά να καλυφθούν όλες, πράγμα δύσκολο όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Σε λίγο καιρό, δεν θα έχουμε ούτε λάδι να μαγειρέψουμε στην κουζίνα του Αστεριού, που δίνουμε 60 μερίδες φαγητό, τρείς φορές την εβδομάδα. Δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι».

Για το ίδιο ζήτημα, της προσφοράς, μίλησε στο thebest.gr ο συντονιστής των «K Helpers», Παναγιώτης Τομαράς, επισημαίνοντας, με τη σειρά του, τα εξής: «Σαφώς υπάρχει μεγάλη δυσπιστία στον κόσμο και τώρα με τον «Άλλο Άνθρωπο» όπως υπήρχε και με τον πάτερ Αντώνιο και την «Κιβωτό του Κόσμου», ωστόσο εμείς ως ομάδα, εξ αρχής είχαμε αποφασίσει να μην παίρνουμε χρήματα. Με όλα αυτά που ακούγονται, πώς όμως διασφαλίζεται η κάθε ομάδα; Το «χτύπημα» που δεχόμαστε είναι δυνατό. Πρέπει να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε «ελέφαντες». Οι «Κ Helpers» λειτουργούμε μεταξύ μας, με τους γνωστούς μας, όπου χρειαστεί να εξηγήσουμε, θα το κάνουμε. Έχουμε τα στοιχεία και είναι στη διάθεση όσων εθελοντών επιθυμούν, π.χ. για το που πάνε οι χορηγίες».   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις