Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Γροθιά» από τους Καραντίνα - Helpers: «Πατρινοί που στην πρώτη καραντίνα μας βοηθούσαν, σήμερα ζητάνε τη βοήθειά μας»

«Γροθιά» από τους Καραντίνα - Helpers: «...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η δύναμη της προσφοράς

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθάμε. Θέλουμε να χαρίζουμε το χαμόγελο στον κόσμο που έχει ανάγκες. Δεν είμαστε σωτήρες» δηλώνει στο thebest.gr ο Παναγιώτης Τομαράς, αναφερόμενος στις προσπάθειες της εθελοντικής ομάδας προσφοράς «Καραντίνα- Helpers».

Οι μέρες που διανύουμε, αυτές των γιορτών, για κάποιες οικογένειες είναι πολύ δύσκολες και οι «Καραντίνα- Helpers», είναι παρόντες να προσφέρουν ανιδιοτελή βοήθεια, ενώ όπως μας λέει ο κ. Τομαράς, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί σημαντικά: «Είναι πολύ περισσότερες οι οικογένειες που μας προσεγγίζουν και ζητάνε βοήθεια. Έχει αυξηθεί το πρόβλημα, υπάρχουν οικογένειες που στην καραντίνα πέρυσι ήταν αρωγοί στην προσπάθεια μας και βοηθούσαν και πλέον είναι οι ίδιες ζητάνε βοήθεια. Έχουμε χαώδεις διαφορές σε πολλές οικογένειες» και συνεχίζει: « Υπάρχουν οικογένειες που είναι όλοι άνεργοι, οικογένειες που είναι με πολλά μέλη και αναγκάζονται να συζούν σε ένα χώρο προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Επίσης, να πάρουμε ως δεδομένο ότι έχει ακριβύνει η ζωή γενικότερα και όσο πάνε τα πράγματα δυσκολεύουν και τα προβλήματα είναι πολύ περισσότερα. ».

Οι διαφορές στην… προσφορά

Ο Παναγιώτης Τομαράς μας εξηγεί τις διαφορές στην προσφορά του κόσμου, από την καραντίνα στο σήμερα: «Τις προηγούμενες φορές, που ήμασταν σε καραντίνα, ο κόσμος που βοηθούσε ήταν λίγο πιο ευαίσθητος, ήταν σπίτι του και ήταν συναισθηματικά πιο φορτισμένος, τώρα τα πράγματα είναι πιο απλά γι’ αυτούς, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διαφορές και να γίνονται πιο έντονες. Δηλαδή μεταξύ αυτών που ζουν πιο καλά και αυτών που έχουν προβλήματα».

Επίσης, σημειώνει: «Δυσκολευόμαστε να εξυπηρετήσουμε τις οικογένειες πλέον γιατί αφενός έχουν μειωθεί τα εισοδήματα οριζόντια στην κοινωνία, αφετέρου έχουν αυξηθεί οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Ο αριθμός των οικογενειών 

Οι οικογένειες που στηρίζουν, οι «Καραντίνα – Helpers»,  είναι 40 με 50 αλλά όχι όλες σε τακτική βάση, αυτές είναι 20 με 25, η οποίες και είναι από την αρχή της δημιουργίας της εθελοντικής ομάδας, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020. Είναι οικογένειες πολυμελείς, με 6-7  άτομα ακόμα και με 11, μονογονεϊκές, όπως η μαμά με ένα παιδάκι. Συνολικά, τα άτομα φτάνουν περίπου τα 100. Μεταξύ αυτών και περίπου 40 παιδιά μέχρι 16 χρονών.

Περιπτώσεις «γροθιά στο στομάχι»

«Είναι πολλά τα περιστατικά που για εμάς είναι «γροθιά στο στομάχι». Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε περιστατικά περίεργα» σημειώνει ο Παναγιώτης Τομαράς και συνεχίζει: «Υπάρχει οικογένεια που στην πρώτη καραντίνα συνέδραμε και βοηθούσε και σήμερα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, ζητώντας την βοήθεια μας. Υπάρχει γυναίκα που έχει προέλθει από trafficking, γυναίκα που προέρχεται από κακοποιητικό περιβάλλον από τον σύζυγό της, έχουμε γυναίκα που έμεινε με το παιδάκι της  στην Πάτρα, έχει ας πούμε εγκλωβιστεί, γιατί ήταν χωρισμένη, πέθανε ο μπαμπάς του παιδιού και έμεινε χωρίς χαρτιά στην Πάτρα και παλεύει για την άδεια παραμονής, χωρίς να ξέρει κανέναν και να μην μπορεί να βρει εύκολα άκρη, με κίνδυνο να την απελάσουν ανά πάσα στιγμή ενώ το παιδί λόγω το μπαμπά έχει την υπηκοότητα».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις