Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πόδι το Διακοπτό για τον Οδοντωτό- Το ραντεβού της Παρασκευής

Στο πόδι το Διακοπτό για τον Οδοντωτό- Τ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευή

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής του Διακοπτού, για την ακινητοποίηση του Οδοντωτού.

«Η οικονομική καταστροφή είναι μεγάλη» λένε στο thebest.gr και για το λόγο αυτό προχωρούν την Παρασκευή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού, ζητώντας απαντήσεις για το εν εξελίξει έργο.

Μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος του συλλόγου Φίλων Οδοντωτού, Γιάννης Καραπαναγιώτης, αναφέρει: «Η εκδήλωση διαμαρτυρίας γίνεται σε συνεργασία με τους φορείς, τους επαγγελματίες και τους συλλόγους της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε εξέλιξη και είναι ένας τρόπος να πιέσουμε και εμείς από την μεριά μας. Στο Διακοπτό τα πράγματα δεν είναι καλά, έχουμε συνεχείς ακυρώσεις εκδρομών από τα σχολεία ενώ έρχονται γκρουπ από το εξωτερικό, ζητάνε να ταξιδέψουν και φεύγουν απογοητευμένοι, την ίδια στιγμή που δεν βλέπουμε κάποιο χρονοδιάγραμμα για τα έργα που πρόκειται να γίνουν. Η άνοιξη για εμάς είναι μια κρίσιμη εποχή και ήδη φεύγει ο Μάρτης. Έχουν περάσει 7 μήνες, από το καλοκαίρι με τις φωτιές και τις πρώτες κατολισθήσεις με τις πρώτες βροχές του Σεπτεμβρίου».   

Ποια είναι τα τρία ζητούμενα, για τους κατοίκους του Διακοπτού; «Αυτό που ζητάμε είναι να δοθεί από το κράτος ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας του Οδοντωτού και των κατολισθήσεων στην Παλαιά Εθνική. Επίσης, ζητάμε την άμεση ολοκλήρωση της μελέτης για το Φαράγγι του Βουραϊκού και τη σιδηροδρομική γραμμή Διακοπτού -Καλαβρύτων. Και τέλος, ζητάμε την άμεση χρηματοδότηση για την υλοποίηση των μέτρων της μελέτης για τις κατολισθήσεις. Δεν χωράει καμία καθυστέρηση, η παραμικρή καθυστέρηση υποβαθμίζει τον τόπο μας», εξηγεί ο κ. Καραπαναγιώτης. «Κυρίαρχο ζήτημα που μας ενώνει όλους και γι’ αυτό προχωράμε στην συγκέντρωση της Παρασκευής, είναι η επαναλειτουργία του Οδοντωτού. Σκοπός μας δεν είναι οι βαρύγδουπες ομιλίες, το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο. Πρέπει να προχωρήσει το έργο της αποκατάστασης, για να ζωντανέψει πάλι ο Οδοντωτός και να λειτουργεί με ασφάλεια», προσθέτει.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, είναι τα τοπικά συμβούλια Διακοπτού, Ζαχλωριτίκων, ο σύλλογος Φίλων Οδοντωτου και η Επιτροπή πρωτοβουλίας δημοτών, επαγγελματιών, φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις