Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ταλαιπωρία και αναστάτωση από τη μεταφορά του Eικαστικού Eργαστηρίου του Δήμου- Γιατί δεν ξεκίνησε η επαναλειτουργία του - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ταλαιπωρία και αναστάτωση από τη ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Το εικαστικό εργαστήρι μετακόμισε στον πρώη 29ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Μετ’ εμποδίων προετοιμάζεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Προγραμματισμού του Δήμου Πατρέων η επαναλειτουργία των τμημάτων του εικαστικού Εργαστηρίου το οποίο στεγαζόταν στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και έπρεπε να μεταφερθεί λόγω του έργου που θα το αναμορφώσει.

Το εικαστικό εργαστήρι μετακόμισε στον πρώην 29ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και συγκεκριμένα στην οδό Αυτοκράτορος 16, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα, αρκετά μακριά από το κέντρο με αποτέλεσμα γονείς και παιδιά να δυσκολεύονται αρκετά. Αν και η επαναλειτουργία των τμημάτων ήταν προγραμματισμένη για χθες, Τρίτη 26 Μαρτίου, η Αντιδημαρχία γνωστοποίησε ότι «λόγω ανυπέρβλητων τεχνικών δυσκολιών αναβάλλεται» και ότι «η νέα ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Απόστολος Αγγελής, «τα μαθήματα δεν ξεκίνησαν χθες λόγω προβλημάτων με την παροχή ρεύματος. Η στέγαση έγινε και μάλιστα πραγματοποιήθηκαν στο χώρο και κάποιες εργασίες. Έπρεπε να προχωρήσουμε σε βάψιμο, σε διάφορες επισκευές, σε εργασίες στις τουαλέτες. Μαζί με κάποιες άλλες εργασίες εκκρεμεί και η ρευματοδότηση».

Όπως παραδέχεται ο κ. Αγγελής, «καταλαβαίνω απόλυτα όσους λένε ότι πρόκειται για έναν χώρο που δεν βρίσκεται στον κέντρο, είναι μακριά και υπάρχει δυσκολία να μετακινούνται ως εκεί γονείς και παιδιά. Δεν είναι το ίδιο, το Παλαιό Νοσοκομείο ήταν πολύ κεντρικά.  Όμως το πρόβλημα έλλειψης χώρων που αντιμετωπίζει η Αντιδημαρχία είναι μεγάλο. Προσπαθούμε να το επιλύσουμε γενικότερα, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ο χώρος που έχει επιλεχθεί ήταν η καλύτερη λύση με βάση τα δεδομένα μας και τις ελλείψεις που υπάρχουν. Πρόκειται για ένα χώρο που στεγαζόταν σχολείο και άρα πληροί πολλές προϋποθέσεις, κριτήρια και προδιαγραφές ασφαλείας για να υποδεχθεί παιδιά».

Ο κ. Αγγελής αν κι έκανε σαφές ότι η ρευματοδότηση δεν εξαρτάται πλέον από το Δήμο εκτιμά ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες, ίσως σε μία εβδομάδα.

«Πρόκειται για μία προσωρινή λύση. Αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι παρά την αναστάτωση και την ταλαιπωρία, θα έχουμε σύντομα ένα στολίδι για την πόλη».

Να σημειώσουμε ότι στο εικαστικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων παρακολουθούν μαθήματα 400 παιδιά τα οποία είμαι χωρισμένα σε τμήματα ενώ τα μαθήματα τις καθημερινές γίνονται τα απογεύματα και το πρωί του Σαββάτου.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις