Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα - 2η Αίθουσα Πάνθεον: "Το Αγόρι του Θεού" του Μπελόκιο και 4 προβολές του Urban Film Lux

Πάτρα - 2η Αίθουσα Πάνθεον: "Το Αγό...
Μαρτάτος Tάκης

Η τελευταία ταινία του μεγάλου Μάρκο Μπελόκιο είναι ένα θρησκευτικό θρίλερ εποχής για τις ασυγχώρητες «αμαρτίες» της Καθολικής Εκκλησίας

Πλούσιο το πρόγραμμα της 2ης αίθουσας του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

Εκτός της νέας ταινίας «Το Αγόρι του Θεού - Rapito» σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Ιταλού δημιουργού Μάρκο Μπελόκιο, θα γίνουν και 4 βραδινές προβολές 4 σινεφίλ ταινιών από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 31/3, στο πλαίσιο του Urban Film LUX.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Πέμπτη 28/3 έως Κυριακή 31/3, ώρα έναρξης: 19:00

Δευτέρα 1/4 έως και Τετάρτη 3/4, ώρα έναρξης 19:00 και 21:30

«Το Αγόρι του Θεού»

Σενάριο: Μάρκο Μπελόκιο, Σουζάνα Νικιαρέλι, Εντοάρντο Αλμπινάτι.

Ηθοποιοί: Πάολο Πιερομπόν, Φάουστο Ρούσο Αλέσι, Μπάρμπαρα Ρόνκι, Ένεα Σάλα, Λεονάρντο Μάλτεζε.

Διάρκεια: 125 λεπτά.

Η ταινία “Το Αγόρι του Θεού” παραγωγής του 2023, αποτελεί το τελευταίο έργο του διάσημου Ιταλού σκηνοθέτη Μάρκο Μπελόκιο και είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Έντγκαρντο Μορτάρα, ενός εξάχρονου Εβραίου αγοριού που απήχθη από την οικογένειά του στη Μπολόνια το 1858. Η απαγωγή έγινε με εντολή του καρδινάλιου, καθώς ο νόμος των Παπικών Κρατών απαγόρευε σε Χριστιανό να μεγαλώνει από μη Χριστιανούς γονείς, και ο Έντγκαρντο είχε βαπτιστεί μυστικά από την Χριστιανή υπηρέτρια της οικογένειας κατά τη διάρκεια μιας ασθένειας.

Η τελευταία ταινία του μεγάλου Μάρκο Μπελόκιο είναι ένα θρησκευτικό θρίλερ εποχής για τις ασυγχώρητες «αμαρτίες» της Καθολικής Εκκλησίας, που βρίσκει τον τόσο σημαντικό αυτό δημιουργό σε αξιοσημείωτη σκηνοθετική φόρμα και έμπνευση. Η κατάχρηση εξουσίας, η μισαλλοδοξία, οι μηχανισμοί της αλλοτρίωσης, η καταπάτηση της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης, όλα αυτά μπαίνουν στο στόχαστρό του Μπελόκιο, που αποδεικνύει ότι στα 84 του παραμένει πιο μαχητικός από ποτέ. Ζωντανεύοντας με απαράμιλλο τρόπο τη Μπολόνια του 19ου αιώνα (τα κουστούμια, η καλλιτεχνική διεύθυνση και η εκπληκτική φωτογραφία του Φραντσέσκο ντι Τζάκομο δίνουν στο φιλμ μαγευτική όψη), το «Αγόρι του Θεού» μάς ταξιδεύει στο παρελθόν, θίγοντας όμως θέματα που παραμένουν εσαεί επίκαιρα.

Η ταινία είχε κάνει την Ελληνική πρεμιέρα της στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Διανομή από την Rosebud.21.

Πέμπτη 28/3 έως Κυριακή 31/3, ώρα έναρξης: 21:30

Urban Film LUX 

ξανά στην Πάτρα: Μια Συναρπαστική Κινηματογραφική Εμπειρία

Η πόλη της Πάτρας μεταμορφώνεται σε έναν ζωντανό κινηματογραφικό προορισμό από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, φιλοξενώντας το Urban Film LUX. Αυτή η μοναδική εκδήλωση προσκαλεί τους κινηματογραφόφιλους να βυθιστούν σε επιλεγμένες ταινίες που έχουν διακριθεί για την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους.

Κάθε βράδυ, από τις 21:30, η κινηματογραφική αίθουσα του Πάνθεον θα φωτιστεί από τις εικόνες και τις ιστορίες που ξεχώρισαν το 2023 στην Ευρωπαϊκή κινηματογραφική σκηνή. Το φετινό Urban Film LUX, που γίνεται θεσμός στην πόλη, είναι μια συνδιοργάνωση του Europe Direct Δυτικής Ελλάδας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Routelab, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Ionian TV και της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Πρόγραμμα Προβολών:

•              Πέμπτη 28/3, 21.30: Fallen Leaves -Πεσμένα Φύλλα του Άκι Καουρισμάκι, διάρκεια 81 λεπτά.

Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες για τη 14η ταινία του αγαπημένου του ελληνικού κοινού και μάστερ της αφοπλιστικής απλότητας, Άκι Καουρισμάκι, ένα love story μέσα στον τρυφερό και τρελό κόσμο του, για την αγάπη, την αλληλεγγύη, την ελπίδα και τον σεβασμό.

•              Παρασκευή 29/3, 21.30: On the Adamant - Στο Ποταμόπλοιο, γαλλόφωνο ντοκιμαντέρ του 2023 σε σκηνοθεσία του Nicolas Philibert.

Η Χρυσή Άρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου 2023, από έναν από τους σπουδαιότερους ντοκιμαντερίστες της εποχής μας. Μία τρυφερή, διαφωτιστική ταινία που προσκαλεί το κοινό στον φιλόξενο μικρόκοσμο του Adamant, ενός ξεχωριστού πλωτού κέντρου ψυχικής υγείας στον Σηκουάνα, στην καρδιά του Παρισιού.

Διάρκεια: 109 λεπτά.

•              Σάββατο 30/3, 21.30: Smoke Sauna Sisterhood – Η Αδελφότητα της καπνιστής σάουνας σε σκηνοθεσία της Anna Hints που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς, στη Γιούτα. Διάρκεια: 89 λεπτά.

Σε μια παραδοσιακή σάουνα καπνού στη νότια Εσθονία, γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και καταβολών μοιράζονται προσωπικές τραυματικές εμπειρίες ώστε να επουλώσουν τις πληγές τους.

•              Κυριακή 31/3, 21.30: The Teachers' Lounge - Στο Γραφείο Καθηγητών, γερμανική κοινωνικοδραματική ταινία παραγωγής του 2023 σε σκηνοθεσία του İlker Çatak, ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Johannes Duncker. Διάρκεια: 98 λεπτά.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους, με την προκράτηση θέσεων να πραγματοποιείται στο ταμείο του Πάνθεον.

Διαγωνισμός Βαθμολόγησης Ταινιών:

Tο κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει ενεργά στην επιλογή του νικητή του Βραβείου Κοινού LUX και να διεκδικήσει συναρπαστικά δώρα, μεταξύ των οποίων και ένα ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την τελετή απονομής του Βραβείου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του Routelab Event στο Facebook. Σας περιμένουμε στο Urban Film LUX για να ζήσουμε μαζί την απόλυτη εμπειρία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, αναφέρει η ανακοίνωση του Πάνθεον.

*Από τις παραπάνω ταινίες, αξίζει να θυμίσουμε πως τα «Πεσμένα Φύλλα» και το «Στο Γραφείο Καθηγητών» είχαν παιχθεί με επιτυχία και θετικά σχόλια στο Πάνθεον ενώ το φιλμ με στοιχεία ντοκιμαντέρ από την Εσθονία «Η Αδελφότητα της καπνιστής σάουνας» προβλήθηκε πριν λίγο καιρό από την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στη Βέσο Μάρε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil