Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

«Αθλητικές εγ…καταστάσεις» - Είναι το Παμπελοποννησιακό στάδιο το στολίδι της πόλης μας;

«Αθλητικές εγ…καταστάσεις» - Είναι το Πα...

Γράφει ο Μιχάλης Μαυρίκιος

Από τις βασικότερες αναρτήσεις στον επικοινωνιακό ‘τυφώνα’ του Tik Tok των τελευταίων εβδομάδων πριν τις εκλογές αφορούσε το «αθλητικό στολίδι της πόλης μας», το Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής, το στάδιο παραδόθηκε «ετοιμόρροπο», και με αποκλειστικά δικές της ενέργειες βρίσκεται σήμερα σε άριστη κατάσταση στη χρήση των Πατρινών. Σε συνδυασμό μάλιστα με την στατική ανεπάρκεια που διαπιστώθηκε στο στέγαστρο του ΟΑΚΑ, πολλοί πείστηκαν για την χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση της αθλητικής εγκατάστασης από πλευράς Δήμου σε αντίθεση με την κρατική διαχείριση του μεγαλύτερου σταδίου της χώρας. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Ας δούμε σήμερα πόσο ασφαλές είναι το παμπελοποννησιακό στάδιο, πόσο καλά συντηρείται και πόσο φροντισμένο είναι. Όπως παρατηρήθηκε, έπειτα από δημοσίευση με αντίστοιχες φωτογραφίες αθλητή και παρότι δεν υπάρχει πρόβλεψη σχετικά στον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας του, το Σάββατο 2 Μαρτίου επιτράπηκε η είσοδος απορριμματοφόρου στις υπόγειες αθλητικές εγκαταστάσεις του σταδίου  κατά την διάρκεια προγραμματισμένων προπονήσεων αθλητών. Το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο πιθανώς να επαναλαμβάνεται, εκτός του ότι από μόνο του θέτει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των αθλητών και επιβαρύνει την αναπνευστική λειτουργία κατά την διάρκεια της προπόνησης, δημιουργεί σημαντικές φθορές στις ήδη ταλαιπωρημένες εγκαταστάσεις και συγκεκριμένα το ταρτάν του στεγασμένου χώρου κάτω από τις κερκίδες του σταδίου. Η εν λόγω ανάρτηση σε συνδυασμό με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο τον Οκτώβριο 2023 περί κρίσης του ταρτάν του σταδίου εκ μέρους της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου ως ακατάλληλο, γεγονός που πιθανώς θα στερήσει από την πόλη μας παγκόσμιες διοργανώσεις στίβου,  καταρρίπτει το μύθο της Δημοτική Αρχής περί εγκατάστασης - «στολιδιού».

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη αναθεώρησης  και επικαιροποίησης του κανονισμού λειτουργίας του Σταδίου με γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των αθλούμενων και δευτερευόντως τη φροντίδα και βέλτιστη συντήρηση των περιουσιακών στοιχείων της πόλης μας. Τέλος κρίνεται επιτακτική η άμεση λήψη μέτρων για την αντικατάσταση του ταρτάν των δύο σταδίων (κυρίως και βοηθητικό) αλλά και του στεγασμένου προπονητηρίου προτού βρεθεί το στάδιο εκτός αγώνων στίβου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports