Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτενείς αναφορές των διεθνών ΜΜΕ στο αγροτικό συλλαλητήριο: «Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις»

Εκτενείς αναφορές των διεθνών ΜΜΕ στο αγ...

Αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Ελλάδα

Στα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ φιγουράρουν οι κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών, που έφτασαν το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος.

Τα διεθνή ΜΜΕ αναδεικνύουν τις συνέχειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στην Ελλάδα με αυτά των συνάδελφων τους στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αγρότες από όλη την Ελλάδα οδήγησαν τα τρακτέρ τους στην Αθήνα την Τρίτη, εντείνοντας τις διαδηλώσεις εβδομάδων για την αύξηση του κόστους παραγωγής, τον εντεινόμενο ξένο ανταγωνισμό, και τις καταστροφικές πλημμύρες», γράφει το πρακτορείο Reuters.

 «Η διαμαρτυρία απηχεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες στη Γαλλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χωρες, την Πολωνία και την Ιταλία, όπου οι αγρότες έχουν διοργανωθεί παρόμοιες διαδηλώσεις», παρατηρεί.

Το Reuters επισημαίνει ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προφέρει κάτι παραπάνω για να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους, ωστόσο σημειώνει ότι οι αγρότες φαίνονται αποφασισμένοι.

«"Χωρίς εμάς δεν τρως": Οι Έλληνες αγρότες έφτασαν έξω από το Κοινοβούλιο, ζητώντας οικονομική ενίσχυση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του AP.

«Δεκάδες χρωματιστά τρακτέρ στάθμευσαν έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο την Τρίτη, με τις κόρνες να ηχούν δυνατά, καθώς αγρότες εξοργισμένοι από το υψηλό κόστος παραγωγής μετέφεραν τις διαμαρτυρίες τους στην Αθήνα», σημειώνει το AP. 

«Οι αγρότες - τα αιτήματα των οποίων είναι παρόμοια με εκείνα των διαδηλώσεων αγροτών σε άλλες χώρες της Ευρώπης - έχουν περάσει εβδομάδες οργανώνοντας μπλόκα κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων και σε αγροτικές πόλεις. Οι αγρότες στην κεντρική Ελλάδα εξακολουθούν επίσης να υποφέρουν από τις μεγάλες πλημμύρες του περασμένου έτους», προσθέτει το αμερικανικό μέσο..

Το  Bloomberg, πάλι, φιλοξενεί ρεπορτάζ με τίτλο «Έλληνες αγρότες κλιμακώνουν τις διαδηλώσεις καθώς τα τρακτέρ φτάνουν στην Αθήνα». 

«Οι Έλληνες αγρότες κλιμακώνουν τις διαμαρτυρίες τους οδηγώντας τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, αφού ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να τους προσφέρει περαιτέρω οικονομική ελάφρυνση», αναφέρει το οικονομικό μέσο. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις