Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

“Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα”: Προβάλλεται σε ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια το Σάββατο 24/2/2024

“Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα”: Προβάλλε...
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία σε σκηνοθεσία του Νιλ Τζόρνταν, παραγωγής 1994 με τον Τομ Κρουζ & τον Μπραντ Πιτ επαναπροβάλλεται στις 23:00, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1 στην οδό Ακαδημίας, στην Αθήνα

Ταυτόχρονα με την επανέκδοσή της στις αίθουσες του εξωτερικού, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας προσκαλεί τους σινεφίλ να δουν σε αποκλειστική προβολή την ταινία «Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα - Interview with the Vampire».

Η συγκεκριμένη ταινία σε σκηνοθεσία του Νιλ Τζόρνταν, επαναπροβάλλεται με αφορμή την 30η επέτειο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το 1994 στις αίθουσες και θα παιχθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας με την ολοκαίνουργια ψηφιακή κόπια.

Η επετειακή αυτή προβολή θα γίνει το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024, στις 23:00, στην αίθουσα Cinobo ΟΠΕΡΑ 1 στην οδό Ακαδημίας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, εδώ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στο σημερινό Σαν Φρανσίσκο, ένας νεαρός δημοσιογράφος καταγράφει τις απόκοσμες διηγήσεις ενός μυστηριώδους άνδρα ο οποίος ισχυρίζεται πως είναι υπεραιωνόβιο βαμπίρ, ότι πέρασε στον κόσμο των απέθαντων όταν δέχτηκε το μοιραίο δάγκωμα και την ερωτική αποπλάνηση ενός δανδή βρυκόλακα στη Νέα Ορλεάνη του 18ου αιώνα και τώρα αφηγείται μια ζωή καταδικασμένη στην αιωνιότητα, που διασχίζει χρόνια και ηπείρους αναγκασμένη να αφήνει πίσω της μια αέναη διαδρομή αίματος.

Ιδανικός σκηνοθέτης για να διασκευάσει το περίφημο μυθιστόρημα της Αν Ράις, ο Νιλ Τζόρνταν (του φιλμ «Η Παρέα των Λύκων», και του Οσκαρικού «Το Παιχνίδι των Λυγμών») ενώνει το γοτθικό θρίλερ με τον ερωτισμό και το διεστραμμένο χιούμορ σε ένα εκθαμβωτικό και αιματοβαμμένο φιλμ με φαντασμαγορικούς πρωταγωνιστές τους σατρ Μπραντ Πιτ και Τομ Κρουζ και αξέχαστη πρώτη εμφάνιση της Κίρστεν Ντανστ στην οθόνη, σε ρόλο ανήλικου (και ακόρεστου) βαμπίρ.

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία το 1994 (223,7 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο), η ταινία κυκλοφορεί αυτές τις μέρες και πάλι στις αίθουσες του εξωτερικού σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια που δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα προκειμένου να γιορτάσει την 30ή επέτειό της. Αυτή είναι & η κόπια που θα δούμε και στη χώρα μας, στην αποκλειστική προβολή των Νυχτών Πρεμιέρας.

Ακόμα να θυμίσουμε πως το “Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα” έλαβε 2 υποψηφιότητες για Oscar (καλύτερης καλλιτεχνικής διεύθυνσης-σκηνικών και καλύτερης μουσικής) ενώ η Kirsten Dunst που τότε ήταν μόνο 12 χρονών, προτάθηκε για Golden Globe- Χρυσή Σφαίρα καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νιλ Τζόρνταν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Τομ Κρουζ, Μπραντ Πιτ, Κίρστεν Ντανστ, Αντόνιο Μπαντέρας, Κρίστιαν Σλέιτερ, Στίβεν Ρία.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 122 λεπτά.

Έτος παραγωγής: 1994.

 

Η προβολή είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 στην αίθουσα CINOBO OΠΕΡΑ 1 στην οδό Ακαδημίας 57, στην Αθήνα στις 23.00.

Τιμή εισιτηρίου: 7€.

*Στην Πάτρα απ’ όσο θυμόμαστε, η ταινία αυτή είχε πρωτοπαιχθεί στο τότε σινέ Ελπίς στην Δημ. Γούναρη και Αλ. Υψηλάντου

Το φιλμ "Συνέντευξη με έναν Βρυκόλακα" συγκαταλέγεται και στο βιβλίο των εκδόσεων Taschen με τις Καλύτερες Ταινίες της Δεκαετίας του '90.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture