Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η πρώτη φωτογραφία του Καρόλου με την Καμίλα μετά την διάγνωση με καρκίνο

Η πρώτη φωτογραφία του Καρόλου με την Κα...

Αναχωρούν με τη βασιλική λιμουζίνα από το Κλάρενς Χάουζ σχεδόν 24 ώρες μετά την ανακοίνωση από το παλάτι ότι πάσχει από καρκίνο

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση του παλατιού που έκανε γνωστό ότι ο βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου πάσχει από καρκίνο, κυκλοφόρησε φωτογραφία που δείχνει τον Κάρολο με τη σύζυγό του Καμίλα να φεύγουν από τη βασιλική τους κατοικία στο Λονδίνο, το Κλάρενς Χάουζ .

Ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο - Είδε τον πατέρα του για 45 λεπτά

Στις φωτογραφίες, είναι εμφανής η συναισθηματική φόρτιση του Καρόλου ύστερα από την είδηση που έχει ταρακουνήσει τη Βρετανία, με τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο να επιδίδονται στη σύνταξη σειράς δημοσιευμάτων για την υγεία του μονάρχη.

Η κυκλοφορία διακόπηκε για λίγο μετά τις 15:30 έξω από το Κλάρενς Χάουζ.

Όπως γράφει το BBC, στη συνέχεια το βρετανικό βασιλικό ζεύγος αναχώρησε με ελικόπτερο για το Σάντριγχαμ, που βρίσκεται στην κομητεία της ανατολικής Αγγλίας, το Νόρφολκ.

Οι φωτογραφίες είδαν το φως της δημοσιότητας λίγη ώρα αφότου ο πρίγκιπας Χάρι έφτασε στο Λονδίνο από την Καλιφόρνια για να δει τον πατέρα του.

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για τον καρκίνο

«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επέμβασης του βασιλιά Καρόλου για καλοήθη υπερπλασία προστάτη, παρατηρήθηκε ένα ξεχωριστό ζήτημα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

Η αυτού μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών και οι γιατροί τον συμβούλευσαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου να ακυρώσει τα δημόσια καθήκοντά του. Σε αυτή την περίοδο η αυτού μεγαλειότητα θα συνεχίσει να ασχολείται με κρατικές υποθέσεις και τα επίσημα έγγραφα ως συνήθως.

Ο βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική ομάδα του για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει πλήρως στα δημόσια καθήκοντά του το ταχύτερο δυνατό.

Επέλεξε να κοινοποιήσει τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κόσμου για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο».

Το βασιλικό πρωτόκολλο σε περίπτωση ανικανότητας του μονάρχη

Παρά το γεγονός ότι τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά, υπάρχει το πρωτόκολλο σε περίπτωση στην περίπτωση που ένας μονάρχης κριθεί «ανίκανος» να συνεχίσει να ασκεί τα βασιλικά του καθήκοντα.

Ο Κάρολος αδημονούσε να γίνει βασιλιάς της Βρετανίας με τον βιογράφο του, Ρόμπερτ Χάρντμαν, να μην μπορεί να κρύψει την συμπάθειά του για το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε μόλις 18 μήνες αφότου φόρεσε τον... μανδύα της μητέρας του.

Κάρολος: Τα σενάρια διαδοχής σε περίπτωση που επιδεινωθεί η υγεία του

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail», ο νόμος περί αντιβασιλείας του 1937 τέθηκε σε ισχύ κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' — παππού του βασιλιά Καρόλου — λόγω του γεγονότος ότι η κληρονόμος του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β', ήταν μόλις 10 ετών εκείνη την εποχή.

Σημειώνεται ότι, ο Kάρολος, ολόκληρο το όνομά του είναι Τσαρλς Φίλιπ Άρθουρ Τζορτζ γεννήθηκε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στις 14 Νοεμβρίου του 1948, τη 12η χρονιά της βασιλείας του παππού του, βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄. Ήταν μόλις 3 ετών όταν έγινε διάδοχος του θρόνου, με την μητέρα του να φοράει το Στέμμα, το 1952.

Ο νόμος περί διαδοχής εφαρμόζεται όταν ένας μονάρχης που διαδέχεται στον θρόνο είναι κάτω των 18 ετών, βρίσκεται εκτός της χώρας ή είναι ανίκανος.

Σε περίπτωση προσωρινής ανικανότητας ή απουσίας από τη χώρα, τον μονάρχη μπορούν να τον αντικαταστήσουν οι Σύμβουλοι Επικρατείας.

Αυτό συνέβη στην περίπτωση της βασίλισσας Ελισάβετ όταν ζήτησε από τον πρίγκιπα Κάρολο και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ να παραστούν στα εγκαίνια του βρετανικού κοινοβουλίου το 2022.

Οι Σύμβουλοι του Κράτους είναι όλοι μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και δύο ή περισσότερα μέλη μπορούν να εκτελούν βασιλικά καθήκοντα ταυτόχρονα.

Αυτός θα ήταν ο/η σύντροφος του Βασιλιά και οι επόμενοι τέσσερις στη σειρά για τον θρόνο που έχουν όμως φθάσει στην ηλικία των 21 ετών.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις