Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Όλοι στα δικαστήρια την Τρίτη στις 10 π.μ.»: Πάνδημη συγκέντρωση για το Πρωτοδικείο Αγρινίου

«Όλοι στα δικαστήρια την Τρίτη στις 10 π...

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 9.30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Πάνδημη μορφή λαμβάνει η συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου η οποία προγραμματίζεται να λάβει χώρα την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στις 10.00 πμ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. 

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους πολίτες, συλλόγους και φορείς  αύριο το πρωί στις 10.00 π.μ. να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου. Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 9.30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

 Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε όλη την περιφερειακή ενότητα από τις 9.30 π.μ. της Τρίτης 30/01/2024  ενώ η  Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής Ψυχαγωγίας Αγρινίου καλεί σε στάση εργασίας όλα τα καταστήματα εστίασης  μεταξύ 10:00 – 11:00.

Σύλλογοι, φορείς και Σωματεία εξέδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης στον αγώνα του δικηγορικού συλλόγου της πόλης και στήριξης των κινητοποιήσεων.

Η ανακοίνωση του δήμου Αγρινίου 

Οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου την Τρίτη 30 Ιανουαρίου  θα λειτουργήσουν μέχρι τις 9.30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στις 10:00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου.

«Πρέπει να δώσουμε όλοι το παρών. Είναι παράλογος και άδικος ο  σχεδιασμός που προωθείται μέσω του νέου δικαστικού χάρτη. Είναι αδικία και μια τεράστια υποβάθμιση για το Αγρίνιο. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι  στη συγκέντρωση  για να διαμαρτυρηθούμε, οι επαγγελματίες και οι φορείς της πόλης», ανέφερε ο Γιώργος Παπαναστασίου.

Κλειστές και οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου

Κλειστές θα παραμείνουν οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε όλη την περιφερειακή ενότητα από τις 9.30 π.μ. στις 30/01συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

 Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις κατά της κατάργησης του Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Η θέση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας όπως διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην επιφάνεια το θέμα είναι η διατήρηση του δικαστικού χάρτη στην Αιτωλοακαρνανία ως έχει.


Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. , προκειμένου όλοι να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την παραμονή του Πρωτοδικείου στο Αγρίνιο.

Ανακοίνωση απόφασης μελών Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου

Μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου συγκλήθηκε έκτακτη γενική συνέλευση των μελών μας.

Με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών αποφασίστηκε η δίωρη διακοπή εργασιών την Τρίτη 30-1-2024 να γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 10:00 π.μ. έως 12:00 π.μ., χωρίς καμία παράταση του ωραρίου εργασίας μετά τις 15:00 μ.μ. που είναι η ώρα λήξης του ωραρίου εργασίας μας. Κατά το χρονικό διάστημα των δίωρων διακοπών 10:00 π.μ. έως 12:00 π.μ., δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τα μέλη του Συλλόγου μας ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού και την διεξαγωγή των ποινικών και πολιτικών συνεδριάσεων.

Νέα γενική συνέλευση των μελών μας ορίζεται η Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 με ώρα έναρξης 09:00 π.μ.

Ανακοίνωση συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας στηρίζει την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται την Τρίτη, 30/01/2024 και ώρα 10:00 π.μ. έξωθεν του Δικαστικού Μεγάρου Αγρινίου, για την επιχειρούμενη υποβάθμιση και σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου μας και τη μεταφορά του στο Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν σε αυτή.

Aνακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου 

Καλούμε όλες τις συναδέλφους και όλους τους συναδέλφους εμπόρους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου με παρουσία φορέων και συλλόγων, για την επιχειρούμενη υποβάθμιση και σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου, αύριο Τρίτη 30-1-2024 και ώρα 10:00 π.μ. έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου.

 Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου 

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει η
παρούσα κυβέρνηση και περιλαμβάνει την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου στο Αγρίνιο. Μία
τέτοια απόφαση θα πλήξει όχι μόνο τη νομική κοινότητα , αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται συνεχείς προσπάθειες για υποβάθμιση της μεγαλύτερης πόλης
του νομού. Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας οφείλουν να σταθούν στο ύψος των
περιστάσεων και να διεκδικήσουν την αναβάθμιση του τόπου μας.

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων της πόλης μας.

 Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου 

Για άλλη μία φορά η πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας στο ίδιο έργο θεατές.

Η υποβάθμιση συνεχίζεται.

Η πολιτεία δεν λαμβάνει υπόψιν κανένα κριτήριο που αντικειμενικά υπάρχει και υποβαθμίζει το Πρωτοδικείο του μεγαλύτερου δήμου στον μεγαλύτερο νομό της χώρας που εξυπηρετεί πάνω από 150.000 πολίτες.

Αλήθεια, τι είδους πρόσβαση θα έχει στη δικαιοσύνη πάνω από το μισό του πληθυσμού του νομού Αιτωλοακαρνανίας;

Ναι είναι παράλογη αυτή η απόφαση.

Χθες το πανεπιστήμιο και η διαμάχη για την Μητρόπολη, σήμερα το Πρωτοδικείο, αύριο το Εφετείο και θα υπάρχει και συνέχεια…

Όλοι πρέπει να πάρουν θέση, με πρώτους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους μας και τους εκπροσώπους στην αυτοδιοίκηση που πάντα πρέπει να θυμούνται ότι εκλέγονται για όλο το νομό και προεκλογικά όλοι εστιάζουν περισσότερο τον αγώνα τους στο δήμο Αγρινίου.

Διχαστικές γνώμες και απόψεις πρέπει να απομονώνονται.

Σε λίγους μήνες θα ανοίξει το θέμα του υγειονομικού χάρτη με κλεισίματα και συγχωνεύσεις δομών υγείας. Τότε τι άποψη θα εκφράσουν; Να θυμούνται ότι «όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού να περιμένεις να καεί και το δικό σου».

Όχι στο διαίρει και βασίλευε (που βολεύει πάντα), για το νομό μας.

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στα δύο μεγαλύτερα Πρωτοδικεία του νομού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα των δικηγόρων και των δικαστικών  υπαλλήλων για την παραμονή του Εφετείου και του Πρωτοδικείου στη μεγαλύτερη πόλη του νομού, που είναι μέσα στους 10 μεγαλύτερους δήμους της χώρας.

Καμία αλλαγή στο δικαστικό χάρτη της Αιτωλοακαρνανίας.

Συμμετέχουμε στον αγώνα και δηλώνουμε παρών στις κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση ΠΑΕ Παναιτωλικός:

Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ως αθλητικός οργανισμός που εκπροσωπεί στο πανελλήνιο το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία, παρακολουθεί με έντονη ανησυχία την -εδώ και δεκαετίες- εγκατάλειψη του τόπου μας από την Πολιτεία, που αφορά τον τομέα της Υγείας, της Εκπαίδευσης, της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Με δομές Υγείας στις οποίες στενάζουν Ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς. Με Πανεπιστημιακά τμήματα που κάθε τόσο εξαφανίζονται από την πόλη. Με τεράστιο πρόβλημα ανεργίας που οδηγεί τους νέους στη μετανάστευση, στη φτωχοποίηση και την σταδιακή αποσάρθρωση της κοινωνίας, οφείλουμε να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. Να διαμαρτυρηθούμε και να ζητήσουμε από τους εκπροσώπους μας να μεταφέρουν (ως οφείλουν) τη φωνή και την οργή της κοινωνίας στα κέντρα εξουσίας και αποφάσεων.

Με αφορμή τη (νέα) επιχειρούμενη προσπάθεια κατάργησης και του Πρωτοδικείου Αγρινίου, η οικογένεια του Παναιτωλικού συμμετέχει και ενισχύει το κύμα αντίδρασης της τοπικής μας κοινωνίας και η ομάδα μας με πολυάριθμη εκπροσώπηση (ποδοσφαιριστών, προπονητών, στελεχών και Διοίκηση ΠΑΕ) θα είναι παρούσα στην αυριανή (Τρίτη 30/01/2024, ώρα 10.00 π.μ.) συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει έξω από το Δικαστικό Μέγαρο ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου.

Καλούμε δίπλα μας τους πολίτες του Δήμου που ο πληθυσμός του ξεπερνάει τις 100 χιλιάδες, να ενώσουμε τις φωνές μας και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ όχι μόνο την διατήρηση των βασικών υπηρεσιών στην μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και συγκεκριμένες δεσμεύσεις της Πολιτείας για να αποδώσει στο Αγρίνιο όσα του στερήθηκαν και όσα αντικειμενικά δικαιούται.

Με την παρουσία του καθενός μας στην αυριανή συγκέντρωση κάνουμε ισχυρή και τη φωνή διαμαρτυρίας – αντίδρασης. Ραντεβού στις 10.00 στο Δικαστικό Μέγαρο!

Όχι άλλη υποβάθμιση!

Το Αγρίνιο δικαιούται περισσότερα απ’ όσα του έχετε στερήσει!.

Η Ένωση Επαγγελματιών Εστίασης Αναψυχής Ψυχαγωγίας Αγρινίου καλεί σε στάση εργασίας όλα τα καταστήματα εστίασης αύριο Τρίτη 30/1, ώστε να δώσουν άπαντες το παρών στο Δικαστικό μέγαρο «για να αντιταχθούμε σθεναρά σε μια ακόμα παρωδία που πλήττει την πόλη μας», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση, ενόψει της συγκέντρωσης που θα λάβει χώρα για το ζήτημα του Πρωτοδικείου, αναφέρει:

Την Τρίτη 30.01.24 συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου και ο Δήμος Αγρινίου με παρουσία φορέων και συλλόγων, για την επιχειρούμενη υποβάθμιση και σταδιακή κατάργηση του Πρωτοδικείου Αγρινίου.

Καλούμε όλα τα καταστήματα εστίασης σε στάση εργασίας μεταξύ 10:00 – 11:00 και να παραβρεθούμε στο Δικαστικό μέγαρο ώστε να αντιταχθούμε σθεναρά σε μια ακόμα παρωδία που πλήττει την Πόλη μας.

 Η αδικία δεν πρέπει να γίνεται νόμος.

 ΠΗΓΗ agrinionews.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις