Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ροΐτικα: Αυτοκίνητο «προς προσγείωση» στον επικίνδυνο παράδρομο που διασχίζουν μαθητές, λόγω εκτελούμενων έργων

Ροΐτικα: Αυτοκίνητο «προς προσγείωση» στ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Εάν εκείνη την ώρα περνούσε πεζός, θα τον είχε χτυπήσει» λένε στο thebest.gr

Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Ροϊτίκων, και κυρίως οι μαθητές, εξαιτίας των έργων που γίνονται στην περιμετρική Πατρών Πύργου και ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου.

Λόγω της κατάστασης έχει κλείσει ένα μέρος της οδού Αγ. Μαρίνας, στο σημείο όπου περνάει η γέφυρα, με αποτέλεσμα η μετακίνηση να γίνεται από ένα παράδρομο της Περιμετρικής. Όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι που αναγκάζονται να τον χρησιμοποιήσουν, πρόκειται για ένα δρόμο εντελώς ακατάλληλο για χρήση και ιδιαίτερα επικίνδυνο. Μάλιστα σήμερα το πρωί πάνω από τον παράδρομο σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα με ένα αυτοκίνητο να βγαίνει εκτός πορείας και να «προσγειώνεται» μία ανάσα από τον παράδρομο.

 Ροΐτικα: Τι απαντά ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίων Ζαΐμης για το ρεπορτάζ του thebest.gr

«Εάν εκείνη την ώρα περνούσε πεζός, θα τον είχε χτυπήσει. Ο δρόμος της περιμετρικής που έγινε το τροχαίο σήμερα το πρωί, χωρίζεται από τον παράδρομο μόνο με μία μπάρα πάνω στην οποία έπεσε το αυτοκίνητο. Ερχόμενο από Πάτρα προς Πύργο, έχασε τον έλεγχο έπεσε πάνω στη μπάρα και βγήκε στον παράδρομο.  Μάλιστα το σημείο αυτό που έγινε το τροχαίο είναι το μόνο που υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ του δρόμου της περιμετρικής και του παράδρομου. Πιο πέρα είναι μόνο η μπάρα που χωρίζει τους δύο δρόμους» λέει μιλώντας στο thebest.gr η Στεφανία Τομαρά, κάτοικος της περιοχής.

 

 

Όπως εξηγεί η κα Τομαρά, «η γέφυρα ήταν ο μόνος δρόμος που είχαμε πρόσβαση. Στα άνω Ροΐτικα δεν υπάρχει άλλος. Αυτός ο παράδρομος που χρησιμοποιείται τώρα λόγω έργων χρησιμοποιούνταν από ελάχιστους στο παρελθόν, κυρίως από βοσκούς- πρόβατα.  Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο ήταν υποχρεωμένη βάση νόμου πριν κλείσει τον δρόμο να έχει πεζοδρομήσει και να τακτοποιήσει το θέμα φωτισμού κάτι το οποίο έγινε μετά από δικές μας κινητοποιήσεις.

Το πρωτεύον πρόβλημα τώρα είναι η μετάβαση των μαθητών η οποία είναι άκρως επικίνδυνη αφού στο δρόμο που εξυπηρετεί δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, φώτα, τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες και δεν έχουν ορατότητα και τέλος κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα. Έχουμε ζητήσει από την Περιφέρεια να φροντίσει για  την μεταφορά μαθητών με ταξί. Αν και από την Περιφέρεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία και μας είπαν ότι έχουμε απόλυτο δίκιο και θα κάνουν ότι μπορούν, δεν έγινε τίποτα. Έχουν περάσει 20 μέρες. Επί της ουσίας είναι σαν να μας κοροϊδεύουνε. Ρώτησα ποιος θα ευθύνεται αν συμβεί κάτι στα παιδιά και μας απάντησαν ειρωνικά ο νόμος. Πολλά παιδιά επειδή δεν μπορούν να περπατάνε τόσο μεγάλη απόσταση, και να κάνουν κύκλο για να πάνε σπίτια τους,  διαπιστώσαμε ότι κρυφά ανεβαίνουν από τα χώματα και διασχίζουν την περιμετρική. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό παιδιών που πάνε σχολείο, και στα Βραχνέικα και στην Παραλία.

Όπως καταλαβαίνετε το κακό δεν αργεί να συμβεί. Εννοείται ότι αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα γιατί μας ενημέρωσαν ότι η διαδικασία για να μπει ταξί είναι χρονοβόρα. Επίσης όλη αυτή η κατάσταση έχει δυσκολέψει ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν μεταφορικό μέσο και φυσικά ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να πάνε ούτε στο φαρμακείο γιατί φοβούνται αρχικά μην χτυπήσουν και δεν τους είναι και εύκολο». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις