Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Πέθανε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, o Κάιζερ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

Πέθανε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, o Κάιζερ ...

Θλίψη στο γερμανικό αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 78 ετών άφησε ο Φραντς Μπεκενμπάουερ.

Στο πένθος βυθίστηκε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο μετά τον θάνατο του θρυλικού ποδοσφαιριστή.

Ο θρυλικός Φραντς Μπεκενμπάουερ έφυγε από τη ζωή τη το απόγευμα της Δευτέρας (8/1) σε ηλικία 78 ετών. Ο “Κάιζερ” αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, έχοντας υποβληθεί σε δύο επεμβάσεις καρδιάς, ενώ το 2019 έχασε εντελώς την όραση από το δεξί του μάτι.

 Ο Μπεκενμπάουερ υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του γερμανικού ποδοσφαίρου. Με την εθνική Γερμανίας (Δυτική Γερμανία) κατέκτησε ένα Euro το 1972 και ένα Μουντιάλ το 1974.

Σε συλλογικό επίπεδο, ο Μπεκενμπάουερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Μόναχο 1860, έγραψε ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία πανηγύρισε τρία σερί κύπελλα πρωταθλητριών, ενώ το 1972 είχε κατακτήσει τη χρυσή μπάλα.

Με τη γερμανική ομάδα κατέκτησε ακόμα πέντε πρωταθλήματα. Μετά την αποχώρηση του από τη δράση, έγινε προπονητής και κάθισε στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας, την οποία οδήγησε σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου και έναν τίτλο.

Υπήρξε ακόμα διοικητικό στέλεχος επί σειρά ετών στη Μπάγερν Μονάχου και τη γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Εκτός από τα όσα έκανε στο γήπεδο, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ άφησε εξαιρετικό έργο και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Δημιούργησε το «Ίδρυμα Φραντς Μπεκενμπάουερ» για να υποστηρίξει άτομα με αναπηρίες. Συμμετείχε επίσης στη δημιουργία της φιλανθρωπικής ομάδας ποδοσφαίρου του Άουγκσμπουργκ Datschiburger Kickers, η οποία στόχο έχει να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Διαβάστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports