Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κακοκαιρία: Ο Χαράλαμπος Μπονάνος εξηγεί τι συνέβη στο Ρίο- «Αντιμετωπίζουμε μία καινούργια κατάσταση»

Κακοκαιρία: Ο Χαράλαμπος Μπονάνος εξηγεί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η λεωφόρος Ποσειδώνος είχε γεμίσει νερά με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη ενώ στο σημείο είχαν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα

Έντονα ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας τις προηγούμενες ώρες στο παραλιακό μέτωπο της Αχαΐας. Το Ρίο ειδικά «πνίγηκε» ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι εκεί σημειώθηκε το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 08/01, σύμφωνα με το meteo.gr.

Να θυμίσουμε ότι η λεωφόρος Ποσειδώνος είχε γεμίσει νερά με αποτέλεσμα να είναι απροσπέλαστη ενώ στο σημείο είχαν εγκλωβιστεί αυτοκίνητα. Γενικότερα στην Αχαΐα το ύψος της βροχής έφτασε τα 40 mm.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Χαράλαμπος Μπονάνος ως αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, «ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο θα έλεγα ότι αντιμετωπίζουμε καταιγίδες που πλήττουν με σφοδρότητα το παραλιακό μέτωπο. Προχθές επιχειρηματίας στο Ρίο μου είπε χαρακτηριστικά ότι τα 18 χρόνια που διατηρεί εκεί την επιχείρηση του, τέτοια κύματα δεν είχε ξανά δει. Η θάλασσα κυριολεκτικά βγήκε έξω. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την καινούργια κατάσταση χρειάζονται καινούργια εργαλεία που θα προέρχονται από τους ειδικούς, από τους επιστήμονες».

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπονάνος, «η κατάσταση ξεφεύγει από τα όρια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σκεφτόμουν, πόσο θα είχε αντέξει το Ρίο σε αυτή την απότομη επιδρομή των καιρικών συνθήκων, αν είχαμε ήδη φτιάξει το δρόμο με βάση τις μελέτες που κάναμε. Είναι  κάτι που δεν παρατηρείται μόνο σε εμάς. Στην Κυπαρισσία χάθηκε άνθρωπος. Μπορούσε και στη δική μας περιοχή να συμβεί αυτό.  Συνεννοηθήκαμε λόγω της επικινδυνότητας με το Δήμο Πατρέων και την Πολιτική Προστασία ώστε να κλείσουν οι κάθετοι δρόμοι για να μην υπάρχει κυκλοφορία στον παραλιακό δρόμο.

Από εδώ και πέρα εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι χρειάζεται η βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης για ένα πρόβλημα το οποίο αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο της Περιφερειακής ενότητας Αχαΐας και όχι μόνο. Και η Αιτωλοακαρνανία, η Ναύπακτος είχε προβλήματα κατά μήκος της παραλίας. Είναι μία διαφορετική κατάσταση η οποία δεν είναι συνηθισμένη. Είναι μία διαφορετική συνθήκη που είναι απαραίτητο  να έχει και την ανάλογη μελέτη για το πώς μπορούμε να τιθασεύσουμε την ορμή της θάλασσας και να κάνουμε καινούργιες κατασκευές που θα αντέξουν στις νέες κλιματολογικές συνθήκες. Πάντα πυροσβεστικά, Δήμος και Πολιτική προστασία προσπαθούμε να ενώνουμε δυνάμεις, να εντοπίζουμε τα προβλήματα και να παρεμβαίνουμε. Η θεραπεία όμως βρίσκεται σε έργα που ξεφεύγουν από τις δυνατότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις