Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» αποχαιρετά τη μεγάλη ευεργέτιδα της Πάτρας, Ελένη Διγενοπούλου - Ζαφειροπούλου

Η παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» αποχαιρετ...

Η ιστορία της πόλης μας θα καταγράψει με χρυσά γράμματα το πλούσιο & πολυσήμαντο έργο της και η μνήμη της, θα μείνει πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας ως φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς & προσφοράς

Η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα» και ο επικεφαλής της, Σπύρος Ν. Σκιαδαρέσης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη κι οδύνη για τον θάνατο της μεγάλης ευεργέτιδος της Πάτρας, Ελένης Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά έχει ως εξής:

Μία σεβάσμια γυναίκα που αν και έφυγε από την γενέτειρά της στα εφηβικά της χρόνια, η σκέψη της ήταν πάντα εδώ…

Ένας άνθρωπος ευγενής που λειτουργούσε αθόρυβα και διακριτικά, οραματίστηκε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και με τις δωρεές της, στήριξε χιλιάδες ανθρώπους της Αχαΐας, ενίσχυσε δομές, οργανώσεις και φορείς, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Μεταξύ άλλων, δώρισε ακίνητο που της ανήκε στο Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, φροντίζοντας μάλιστα, να καλύψει τα έξοδα της επισκευής και της διαμόρφωσης των χώρων του, ενώ πριν από μερικά χρόνια δώρισε ένα πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα κόστους 1.300.000 ευρώ, για τη διενέργεια εξέτασης PET/CN που αφορά στη διάγνωση και παρακολούθηση του καρκίνου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Και σε αυτή την περίπτωση η δωρήτρια κάλυψε και το κόστος διαμόρφωσης του χώρου στον οποίο λειτουργεί το μηχάνημα. Επίσης, σημαντική ήταν και η δωρεά κεντρικού ακινήτου στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η ιστορία της πόλης μας, θα καταγράψει με χρυσά γράμματα το πλούσιο και πολυσήμαντο έργο της και η μνήμη της, θα μείνει πάντα χαραγμένη στην καρδιά μας ως φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της και ελπίζουμε η Πάτρα και η Αχαΐα ως ελάχιστη αναγνώριση του έργου της να της αποδώσει την πρέπουσα τιμή!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις