Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ποια ήταν η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου που έκανε δωρεές στην πόλη

Ποια ήταν η Πατρινή Ελένη Διγενοπούλου- ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Έφυγε από τη ζωή

Η πατρινή Ελένη Διγενοπούλου- Ζαφειροπούλου ήταν μια γυναίκα που άφησε το στίγμα της στην πόλη της Πάτρας και με τις δωρεές της αφήνει ουσιαστικά το στίγμα της στις ζωές πολλών ανθρώπων. Μάλιστα οι δωρεές της δεν περιορίστηκαν στην πόλη καταγωγής της.  Η ίδια ωστόσο απέφευγε τη δημοσιότητα.

Τον Οκτώβριο του 2017 είχε βρεθεί  στην οδό Αθανασίου Διάκου 70, σε ένα μεγάλο σπίτι που δώρισε και πια είναι το Κέντρο Στήριξης Παιδιών και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, με την ίδια να κόβει την κορδέλα.

Αλλά δεν ήταν η μοναδική προσφορά στην πόλη της και τους κατοίκους της. Δώρισε ένα πανάκριβο ιατρικό μηχάνημα  κόστους 1.300.000 ευρώ, για τη διενέργεια εξέτασης PET/CN,  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας που αφορά στη διάγνωση και παρακολούθηση του καρκίνου.


Και σε αυτή την περίπτωση κάλυψε και το κόστος για τη διαμόρφωση του χώρου στον οποίο  λειτουργεί το μηχάνημα.

 

Από τα εγκαίναι του Κέντρου για τα Παιδι...

Από τα εγκαίναι του Κέντρου για τα Παιδικά Χωριά SOS

H Ελένη Διγενοπούλου είναι θεία της Άντας Παπαπάνου - Παπανδρέου, καθώς η κ. Ελένη και η μητέρα της Άντας, Θεανώ, ηταν αδελφές.

Η Ελένη Διγενοπούλου - Ζαφειροπούλου, παντρεύτηκε τον Δημοκλή - Αλκιβιάδη Διγενόπουλο, με τον οποίο έκανε τη δική της οικογένεια. Ο Δημοκλής Διγενόπουλος καταγόταν από τη Δημητσάνα Αρκαδίας. Μάλιστα ήταν Πρόεδρος του Στρατοδικείου που δίκασε τους βασανιστές της χούντας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις