Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ.: «Τα "κάλαντα" των παραχωρησιούχων στην κυβέρνηση της Ν.Δ. και η αύξηση των διοδίων που θα πληρώσουν οι πολίτες»

Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ.: «Τα "κάλαντα&...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής σχετικά με τις αυξήσεις των διοδίων στο Εθνικό Δίκτυο Αυτοκινητοδρόμων σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Από την αρχή του έτους τέθηκαν σε ισχύ αυξήσεις στις τιμές των διοδίων που κυμαίνονται από 7% έως 9% , στους αυτοκινητόδρομους Πατρών – Αθηνών, Αντιρρίου – Ιωαννίνων, καθώς και στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, σε ότι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Οι αυξήσεις αυτές αποτελούν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ανατιμήσεων που έχει προηγηθεί σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα, καύσιμα και ενέργεια, επιβαρύνοντας  υπέρμετρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Αντίστοιχες πιέσεις αναμένονται πλέον και στο κόστος κίνησης των επαγγελματικών οχημάτων μεταφοράς προϊόντων και αγαθών με πρώτα θύματα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αδυνατώντας να απορροφήσουν τους κραδασμούς θα μετακυλήσουν το κόστος στον καταναλωτή. Αυτό μοιραία θα αφορά και την ανατίμηση των αγροτικών προϊόντων εντός της Περιφέρειας μας.

Σε μια περίοδο πενιχρών αυξήσεων σε μισθούς και συντάξεις και σε αυτό το ασταθές οικονομικά περιβάλλον με έντονο το αποτύπωμα της πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης, θα προσδοκούσαμε το αρμόδιο Υπουργείο να λάβει στοχευμένα μέτρα, ώστε να προσαρμοστούν οι τιμές των διοδίων σε επίπεδα που να μην επιβαρύνουν το εισόδημα εργαζομένων, επιχειρήσεων και αγροτών.

Αντί αυτού όμως γίναμε μάρτυρες μιας πολύμηνης προεκλογικής «σκληρής διαπραγμάτευσης» - φαρσοκωμωδίας  μεταξύ Κυβέρνησης (Σταϊκούρα – Αλεξοπούλου) και Παραχωρησιούχων, που σαν αποτέλεσμα είχε την προβλεπόμενη αύξηση που διεκδικούσαν οι δεύτεροι εντός του 2023, απλά να την λάβουν τμηματικά τα επόμενα τρία χρόνια, αρχής γενομένης από φέτος. Για μια ακόμα φορά η Κυβέρνηση επέλεξε επικοινωνιακά τεχνάσματα, για να δώσει στην πραγματικότητα μάχη οπισθοφυλακής απέναντι στις παραχωρησιούχες εταιρείες, στις οποίες συμμετέχουν Ελληνικοί και Διεθνείς κατασκευαστικοί όμιλοι που παράλληλα εκτελούν ή διεκδικούν συμβάσεις δισεκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο για έργα και επενδύσεις σε διάφορους τομείς της Οικονομίας για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2030.

Είναι φανερό ότι σε μια περίοδο όπου η αισχροκέρδεια δρα ανεξέλεγκτη και η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται, η Κυβέρνηση επιλέγει, μετά τους Παραγωγούς Ενέργειας, να κλείσει  το μάτι και στους Παραχωρησιούχους, αφήνοντας την αγορά να εξελίσσεται σε εργαλείο κερδοσκοπίας στην πλάτη των ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών μας. Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες της κρυφής ατζέντας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που με συνέπεια υπηρετεί τα προσυμφωνημένα προεκλογικά συμφέροντα των ημετέρων και των λίγων.

Όσο λοιπόν και εάν επιμένουν να παρουσιάζουν μία εικονική πραγματικότητα ευμάρειας και ανάπτυξης στην χώρα,  η σκληρή καθημερινότητα τους διαψεύδει. Αποδεικνύεται περίτρανα και καθημερινά ότι αυτή η  Κυβέρνηση ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να συγκρουστεί προς όφελος των πολλών". 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις