Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χαμόγελα στους εμπόρους από τον Χριστουγεννιάτικο τζίρο- Από τη Δευτέρα έρχονται εκπτώσεις

Πάτρα: Χαμόγελα στους εμπόρους από τον Χ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Όχι" του Εμπορικού Συλλόγου στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Χαμόγελα στο λιανεμπόριο της Πάτρας από τον Χριστουγεννιάτικο τζίρο της αγοράς, ενώ πλέον το βλέμμα των εμπόρων στρέφεται στις χειμερινές εκπτώσεις.

Μιλώντας στο thebest.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Κώστας Ζαφειρόπουλος, εξήγησε ότι η αγοραστική κίνηση κλιμακώθηκε μετά την καταβολή των δώρων στους μισθωτούς, όταν κι άρχισε ο κόσμος να κάνει τις αγορές του.

«Πήγαμε καλά, τα μαγαζιά δούλεψαν και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Η εορταστική περίοδος έκλεισε με θετικό πρόσημο, αλλά οι τρεις προηγούμενοι μήνες ήταν άσχημοι, το κλίμα υποτονικό, οπότε κάπως ήρθαμε στα ίσα και ίσως λίγο καλύτερα. Οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τα δώρα παρέμειναν οι ίδιες, με την ένδυση και υπόδηση στη κορυφή, τα δώρα, τα παιχνίδια και τα καλλυντικά να ακολουθούν».

Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, το ενδιαφέρον στρέφεται στις χειμερινές εκπτώσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου. «Στις εκπτώσεις αυτές, έχουμε εναποθέσει όλες μας τις ελπίδες, γιατί στον κόσμο τα χρήματα δεν φτάνουν και πιστεύω ότι τώρα μπορούν να βγουν να ψωνίζουν εκμεταλλευόμενοι τις πολύ καλές εκπτώσεις που θα υπάρχουν. Θεωρώ ότι θα ξεκινούν από 20% και θα φτάνουν μέχρι και 50%. Δεν περιμένουμε ότι θα γίνει χαμός από ψώνια αλλά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία». 

Κυριακές: Δεν υπάρχει έλλειψη χρόνου, υπάρχει έλλειψη χρημάτων

Σε ό, τι αφορά, τις Κυριακές, 14 και 21 Ιανουάριου, που καλούνται τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά, ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, εμμένει στην πάγια θέση του, «όχι στις Κυριακές». «Τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, δεν προσφέρουν τίποτα. Δεν υπάρχει έλλειψη χρόνου, υπάρχει έλλειψη χρημάτων. Εμπορικά δεν αποδίδουν, είτε έχεις ένα μικρό κατάστημα ή ένα πολυκατάστημα. Κακώς επιμένουν σε αυτές τις Κυριακές. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα, η καθημερινότητα του τρώει όλο το εισόδημα. Το κόστος διαβίωσης, έχει αυξηθεί πάρα πολύ».   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις