Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Στο θέατρο Αγορά το μονόπρακτο «Προετοιμασία» του Βασίλη Λαδά και η «Νυχτερινή Συνομιλία» του Φίντριχτ Ντύρερματ

Πάτρα: Στο θέατρο Αγορά το μονόπρακτο «Π...

Σε σκηνοθεσία του Σπύρου Κουβαρδά, με τον ίδιο και τον Κώστα Μαλαμή - Η επίσημη πρεμιέρα έχει οριστεί για την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 στις 21.15

Μια ιδιαίτερη παράσταση παρουσιάζει από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024 και για οχτώ (8) αυστηρά βραδιές στο θέατρο Αγορά, στην οδό Καραϊσκάκη 149, στην Πάτρα η Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης.

Πρόκειται για το μονόπρακτο «Προετοιμασία» του Βασίλη Λαδά και την «Νυχτερινή Συνομιλία» του Φίντριχτ Ντύρερματ σε σκηνοθεσία του Σπύρου Κουβαρδά, με την επίσημη πρεμιέρα να έχει οριστεί για την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024.

Η «Προετοιμασία» είναι ανέκδοτο κείμενο του Πατρινού ποιητή Βασίλη Λαδά και γράφτηκε ειδικά για την παράσταση. Συνομιλεί με το κείμενο του Ελβετού δημιουργού και εισάγει τον θεατή στο ψυχολογικό υπόβαθρο των πρωταγωνιστών.

Η παράσταση περιστρέφεται γύρω από αξίες ανθρώπινες όπως η δημοκρατία, η δικαιοσύνη, η ελευθερία.

Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης της παράστασης, αιώνες τώρα οι εξουσιαστές μιλάνε στους λαούς για δημοκρατία, ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη, αξιοκρατία. Όμως μόνο μέλημα των ισχυρών της γης, για να ικανοποιούν καθημερινά την απληστία τους είναι η χειραγώγηση του ανθρώπου. Όπλα τους ο τρόμος και η βία αιώνες τώρα κι οι λαοί πιασμένοι στον ιστό της αράχνης. Κι όταν η εξουσία αδυνατεί να χειραγωγήσει, δολοφονεί. Θύτες και θύματα παγιδευμένοι. Γιατί όπως χαρακτηριστικά λέει στην «Νυχτερινή Συνομιλία», ο Ντύρενματ, «ένα σκοτεινό ανακάτεμα από βία, τρόμο και απληστία γεννά την τυραννία.

Γιατί μια πράξη βίας γεννά μια άλλη, μια τυραννία γεννά μια άλλη, ξανά και ξανά και πάλι απ’ την αρχή σαν τα στροβιλιστά μονοπάτια που οδηγούνε στην κόλαση. Όμως αυτός ο κόσμος όπως είναι τώρα πρέπει να σπάσει, να κομματιαστεί από μια δύναμη εκρηκτική. Μια δύναμη που όλο και θα περιβάλλει τον άνθρωπο και θα ανατινάζει τα τειχόκαστρα της βίας.

Η παράσταση ανεβαίνει στον ατμοσφαιρικό χώρο του θεάτρου «Αγορά», αποτελεί παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου και Τέχνης και θα παρουσιάζεται Παρασκευή έως και Δευτέρα μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2024.

Συντελεστές:

Προετοιμασία : Βασίλης Λαδάς

Νυχτερινή Συνομιλία : Friedrich Durrenmatt

Σκηνοθεσία : Σπύρος Κουβαρδάς

Μουσική : Γιώργος Μαλαμής

Φωτισμοί – Σκηνικό : Θάνος Μπαλαφούτης

Τεχνικός φωτισμού και ήχου: Νίκος Τσιαμαντάνης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι :

Ο ΑΛΛΟΣ : Κώστας Μαλαμής

Ο ΔΗΜΙΟΣ : Σπύρος Κουβαρδάς

Πρόγραμμα παραστάσεων : Πέμπτη - Παρασκευή στις 9.15 μμ

Σάββατο-Κυριακή στις 8.00 μμ.

Κρατήσεις θέσεων : στο ταμείο του θεάτρου μία ώρα πριν την παράσταση, στο www.facebook\theatroagora, ή οποιαδήποτε ώρα στο 6973-401013.

Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης, Θέατρο «Αγορά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture