Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Ο απολογισμός των δράσεων της Πολυφωνικής για το 2023

Ο απολογισμός των δράσεων της Πολυφωνική...

Ένας χρόνος ορόσημο για τη δημιουργική πορεία της

2023. Ένας χρόνος ορόσημο για τη δημιουργική πορεία της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ». 40 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση, τη Χορωδιακή, Ορχηστρική και Θεατρική πράξη.

Συνεχίζοντας το πολιτιστικό του έργο, ο Οργανισμός της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» έκλεισε τη δραστηριότητα του, με 94 συναυλιακές συμμετοχές όχι μόνον τοπικά αλλά και σε άλλες πόλεις της επικράτειας.

          Δύο σημαντικά γεγονότα, υπήρξαν καθοριστικά για την πορεία του 2023. Αρχικά η μεγάλη επετειακή συναυλία των 11 τμημάτων του Οργανισμού, που πραγματοποιήθηκε 13 Μαΐου, στο «Συνεδριακό» του Πανεπιστημίου, προκειμένου να τιμηθούν τα 40 χρόνια της πολιτιστικής του διαδρομής, κατά τη διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν, ηγετικοί φορείς της πόλης, χορηγοί και ιδρυτικά στελέχη της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ». 

Το δεύτερο σημαντικό γεγονός, ήταν το CHRISTMAS GALA ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ 2023, σε συνεργασία με την «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ», 22 και 23 Δεκεμβρίου στο κατάμεστο «Συνεδριακό» του Πανεπιστημίου, με 350 ερμηνευτές, που σήμανε την ολική- πανηγυρική επαναφορά των εορταστικών συναυλιών μετά την πανδημία.

          Ναυαρχίδα συναυλιακών συμμετοχών, το ΩΔΕΙΟ του Οργανισμού (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος, Διοικητική Διεύθυνση: Έφη Καββαδία Ζέρβα), που πραγματοποίησε 27 συναυλίες, αποδεικνύοντας το εξαιρετικό επίπεδο των σπουδών, αλλά και το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που προσφέρουν οι καταξιωμένοι καθηγητές του Ωδείου.

          Η 30μελής ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά), πραγματοποίησε 3 συναυλίες συμμετέχοντας σε κορυφαίες συναυλίες του Οργανισμού.

          Η 50μελής ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (Διεύθυνση: Αρετούσα Νικολοπούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά), έδωσε 8 συναυλίες, με κορυφαία τη συμμετοχή της στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας, όπου βραβεύτηκε με χάλκινο μετάλλιο.

          Η 20μελής ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (Διεύθυνση: Λούση Χριστοδούλου, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά), είχε συμμετοχή με 5 συναυλίες, ενώ συνεργάστηκε με τον καταξιωμένο μουσικό- δημοσιογράφο, Δαυίδ Ναχμία, σε εκδήλωση του περιοδικού «Πατρινόραμα».

          Η 70μελής ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ (Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου), πραγματοποίησε 7 συναυλίες, μεταξύ των άλλων στο Ναύπλιο, στο Αγρίνιο και στην Αθήνα.

          Ο 30μελής ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ (Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος), έδωσε 3 συναυλίες με κορυφαία τη συμμετοχή του σε συνάντηση Βυζαντινών χορωδιών στην Κόρινθο.

          Το 50μελές ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» (Διεύθυνση: Αλμπένα Πενκόβα, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου), είχε 8 συναυλίες, μεταξύ των άλλων στην Τρίπολη, την Ηγουμενίτσα και την Κηφισιά.

           Η 45μελής ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος), πραγματοποίησε 6 συναυλιακές εμφανίσεις, με κυριότερες την παρουσία της στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων, αλλά και στο Συνέδριο της «Πελοποννήσου» από κοινού με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

           Το 50μελές ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (Διεύθυνση: Αθηνά Καλλιμάνη Γεωργιτσοπούλου), είχε ξεχωριστή παρουσία με 6 παραστάσεις, με κορυφαία το ανέβασμα του έργου: «Δον Κιχώτης, ο ονειροπόλος», στο θέατρο Royal, την παιδική σκηνή: «Οι μύτες τόσκασαν», αλλά και παρουσία στις Καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων με το σατυρικό έργο: «Ίλιον- Τρωικός Πόλεμος».

           Το 10μελές ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ «VIBRATO» (Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος), έδωσε 3 συναυλίες με συμμετοχή σε συναυλίες του Οργανισμού.

           Η 15μελής ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΗΛΙΟΔΩΡΙΑ» (Διεύθυνση: Γιάννης Παναγιωτόπουλος), πραγματοποίησε 7 συναυλίες με κορυφαία την «Εαρινή συναυλία», προς τιμήν του μεγάλου δάσκαλου της Παράδοσης, Χρήστου Τσιαμούλη, σε σύμπραξη με την «Εμμέλεια» και τον Βυζαντινό Χορό, στο θέατρο Royal.

           Τέλος, στο πλαίσιο του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκαν 11 παρουσιάσεις- εκδηλώσεις, φυσικές και διαδικτυακές, σε τηλεοπτικά κανάλια, σε συνέλευση της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών και σε άλλα πολιτιστικά γεγονότα.

           Ένα χρόνος μεστός δραστηριοτήτων που αναδεικνύει το πολυσχιδές έργο της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ». Ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο (Πρόεδρος, Γιάννης Κόττορος, μέλη: Γιώργος Σταματόπουλος, Παναγιώτης Αρκαδιανός, Αρετούσα Νικολοπούλου, Γιάννης Καλαντζόπουλος, Γιάννης Αλεξόπουλος, Κωνσταντίνα Κατωπόδη) και την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Οργανισμού (Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Μο Σταύρος Σολωμός, Αν/τρια Καλ/κή Δ/ντρια, Έφη Καββαδία Ζέρβα), σχεδιάζεται ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του 2024 με πολλά σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα και συμμετοχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture