Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Ασφυξία στα νοσοκομεία από τις ιογενείς λοιμώξεις - Στις 8 ώρες η αναμονή

Ασφυξία στα νοσοκομεία από τις ιογενείς ...

Πάνω από 25% αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες τα παθολογικά περιστατικά που μεταβαίνουν στα νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης

SOS εκπέμπουν τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα από την αύξηση των εισαγωγών λόγω των -αναμενόμενων από τους ειδικούς-ιογενών λοιμώξεων, όπως η Covid και η γρίπη.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε αυτή τη φάση οι ειδικοί της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την επιστροφή της μάσκας, τόσο στα νοσοκομεία, όσο και σε κλειστούς χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), οι ασθενείς με ιώσεις που προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες κατά 25%, ενώ αντίστοιχα αυξάνονται και οι εισαγωγές.

 Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στις τελευταίες εφημερίες εξετάζονται περισσότεροι από 1.000 ασθενείς.

«Κατά την τελευταία εφημερία παρατηρήθηκε αύξηση 80% στις προσελεύσεις ασθενών με κορονοϊό», αναφέρει ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στο Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου σε πρόσφατη εφημερία εξετάσθηκαν 950 ασθενείς και εισήχθησαν 180.

Στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στις τελευταίες εφημερίες εξετάζονται κατά μέσο όρο 1.200 ασθενείς με περίπου 180 εισαγωγές.

«Είναι απίστευτη ταλαιπωρία για εξέταση στα επείγοντα, καθώς κάποιοι ασθενείς περιμένουν περισσότερες από 8 ώρες για να τους δει γιατρός», λέει ο κ. Γιαννάκος.

Κλείνουν ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού
Σήμερα, με βάσει τα επίσημα στοιχεία, νοσηλεύονται 1.496 ασθενείς με κορονοϊό στις 2.443 κλίνες που διατίθενται.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 62 ασθενείς με Covid στις 170 συνολικά κλίνες ΜΕΘ-Covid.

«Πέρυσι λειτουργούσαν στα νοσοκομεία επιπλέον 100 κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες έκλεισαν λόγω έλλειψης προσωπικού. Πολλές από τις ΜΕΘ που λειτουργούν είναι σε  οριακό σημείο  με  σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις για να μην δούμε ξανά διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Αύξηση ασθενών και στα παιδιατρικά νοσοκομεία
Στο 30% είναι και η αύξηση των παιδιών που μεταβαίνουν με ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού και στα παιδιατρικά νοσοκομεία και κλινικές.

Οι αναμονές στα νοσοκομεία Παίδων φτάνουν, σύμφωνα με την ΠΕΟΔΗΝ, έως και τις 4 ώρες αναμονής, ενώ παιδιά νοσηλεύονται σε ράντζα.

«Το προσωπικό  στα νοσοκομεία λιγόστεψε κατά 3.000 άτομα σε σχέση με πέρυσι λόγω μαζικών αποχωρήσεων. Προσλήψεις δεν γίνονται και δεν λαμβάνονται μέτρα ανακοπής του μαζικού  κύματος φυγής υγειονομικών», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΠΗΓΗ news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being