Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CINEFIL

/

Πάτρα: Από την Πρωτοχρονιά 2024 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον το βραβευμένο "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου

Πάτρα: Από την Πρωτοχρονιά 2024 στη 2η α...

Στις 19.00 και στις 21.30 - Από την Πέμπτη 28 έως και το Σάββατο 30/12 συνεχίζεται η προβολή του φιλμ "Ο Καπετάν Μιχάλης" με τον Αιμίλιο Χειλάκη

Το πρόγραμμα προβολών στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη στην Πάτρα τη νέα γιορτινή εβδομάδα έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 28/12, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30/12/2023, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς (την Κυριακή 31/12 διευκρινίζεται πως δεν θα γίνουν προβολές) συνεχίζεται η ταινία «Ο Καπετάν Μιχάλης».

Ώρα έναρξης: 19:00 και 21:45.

Καταλληλότητα: Κ15

Διάρκεια: 152 λεπτά

Κατηγορία: Δράμα.

Σκηνοθεσία: Κώστας Χαραλάμπους

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σπύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιάννης Συλιγνάκης, Μάνος Ιωάννου, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς, Ελένη Βουτυρά, Γιάννης Τσαγκαράκης, Έλενα Γαβρά κ.α.

Σενάριο: Κώστας Χαραλάμπους.

Το αγαπημένο & πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, «Ο Καπετάν Μιχάλης» ζωντανεύει για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη με τον Αιμίλιο Χειλάκη να ερμηνεύει τον ομώνυμο ήρωα. Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Τη στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων.

Διανομή από την από την The Film Group.

*Από τη Δευτέρα 1/1/2024 έως και την Τετάρτη 3/1 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον θα παίζεται η νέα ταινία του διεθνούς σκηνοθέτη μας Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things».

Ώρα έναρξης: 19:00 και 21:30.

Καταλληλότητα: Κ18

Διάρκεια: 141 λεπτά

Κατηγορία: Ρομαντική, φαντασίας.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Έμα Στόουν, Μάρκ Ραφάλο, Γουίλεμ Νταφόε, Ραμού Γιούσεφ, Τζέροντ Καρμάικλ, Κρίστοφερ Άμποτ, Μάργκαρετ Κόλι, Σούζι Μπέμπα, Κάθριν Χάντερ.

Σενάριο: Τόνι ΜακΝαμάρα

Χρονολογία Παραγωγής: 2023.

Διανομή από την εταιρεία Feelgood.

Από τον δημιουργό του «Κυνόδοντα» και του «Αστακού», Γιώργο Λάνθιμο και σε παραγωγή της βραβευμένης με Όσκαρ ερμηνείας Έμα Στόουν, έρχεται η απίστευτη ιστορία και η φανταστική εξέλιξη της Μπέλα Μπάξτερ (στο ρόλο η Έμα Στόουν), μιας νεαρής γυναίκας που ανασταίνεται χάρη στον ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα Δρ. Γκάντγουίν Μπάξτερ (Γουίλεμ Νταφόε). Υπό την προστασία του Μπάξτερ, η Μπέλα ανυπομονεί να μάθει. Διψασμένη από την εμπειρία που στερείται, η Μπέλα το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν (Μάρκ Ραφάλο), έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους. Απελευθερωμένη από τις προκαταλήψεις και τα στεγανά της εποχής της, η Μπέλα αποφασιστικά επιδιώκει να δώσει τη μάχη της για την ισότητα και την ελευθερία.

Για το βραβευμένο με τον Χρυσό Λέοντα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, «Poor Things» το flix.gr ανέφερε πως "ο Γιώργος Λάνθιμος προχωρά με άλματα στην περιοχή των μεγαλύτερων δημιουργών της εποχής μας, με μια ακόμη αριστουργηματική, αψεγάδιαστη ταινία".

Το φιλμ είναι υποψήφιο και για 7 Χρυσές Σφαίρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Cinefil