Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επίσημη πρεμιέρα του "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την επίσημη πρεμιέρα του ...

Η πρωταγωνίστρια Έμμα Στόουν δεν κατάφερε τελικά να παραστεί για λόγους υγείας - Η ταινία βγαίνει σε preview σε επιλεγμένες αίθουσες στις 26 και 27/12 και από 1/1/2024 κανονικά σε μεγαλύτερο κύκλωμα αιθουσών

Παρουσία του διεθνούς μας σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 17/12/2023 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στην Αθήνα, η επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης, υποψήφιας για 7 Χρυσές Σφαίρες νέας ταινίας του Γ. Λάνθιμου, «Poor Things», ένα ιδιαίτερο φιλμ με πρωταγωνιστές την Έμμα Στόουν, τον Μάρκ Ράφαλο και τον Γουίλεμ Νταφόε, το οποίο στις 26 και 27/12 θα προβληθεί ως preview σε ορισμένες αίθουσες και από την Πρωτοχρονιά σε ευρύ κύκλωμα αιθουσών.

Την πρεμιέρα όπου έδωσαν πολλοί το παρών (ανάμεσα τους ήταν και η εκλεκτή Αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη που φέτος την βλέπουμε στο σήριαλ του Σκάι «Πανθέοι») οργάνωσαν η Searchlight Pictures και η εταιρεία διανομής Feelgood Entertainment. Ο Γιώργος Λάνθιμος, το άστρο του οποίου πρωτοέλαμψε διεθνώς με τον «Κυνόδοντα», είναι υποψήφιος με το «Poor Things» για Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

Στην κατάμεστη Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση που φιλοξένησε την προβολή, εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο των τεχνών, του πολιτισμού και της πολιτικής παρακολούθησαν το φιλμ που τιμήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον Χρυσό Λέοντα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Feelgood Entertainment, Ειρήνη Σουγανίδου, ευχαρίστησε την Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου και τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για τη φιλοξενία και καλωσόρισε τους καλεσμένους στην επίσημη πρεμιέρα στη Στέγη αλλά και το κοινό που παρακολουθούσε ζωντανά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη χάρη στη συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Μίλησε για τη 15χρονη συνεργασία της με τον πολυβραβευμένο Έλληνα σκηνοθέτη από την εποχή της ταινίας «Ο Κυνόδοντας» αλλά και τη μοναδικά παράξενη κινηματογραφική εμπειρία της ταινίας «Poor Things». Στη συνέχεια ο Βασίλης Ηλιόπουλος, VP και Country Manager, Greece, Israel, Middle East & North Africa της The Walt Disney Company, απευθύνθηκε στο κοινό και ευχήθηκε «καλή προβολή». Θερμό ήταν το χειροκρότημα του κοινού όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Γιώργος Λάνθιμος.

Ο σκηνοθέτης, αφού ευχαρίστησε το κοινό, εξήγησε πως η Emma Stone δεν μπόρεσε να παραβρεθεί τελικά στην πρεμιέρα για λόγους υγείας, μεταφέροντας τη λατρεία της για την Ελλάδα.

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν εκλεκτοί καλεσμένοι όπως o πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, Matthew Lodge, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, o Ευθύμης Φιλίππου, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Αγγελική Παπούλια, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο Αντίνοος Αλμπάνης, η Μαρία Καλλιμάνη, ο Γιώργος Λεβέντης, ο Βασίλης Κεκάτος, η Εύα Νάθενα, ο Χάρης Τζωρτζάκης, η Μαρίνα Σάττι, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Τόνια Σωτηροπούλου, η Όλγα Μαλέα, η Φρόσω Ράλλη, η Ζενεβιέβ Μαζαρί, ο Βασίλης Καρύδης, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Νίκος Περάκης, ο Στέλιος Παπαδημητρίου, ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, κ.α.

Μετά την προβολή ακολούθησε party στο φουαγιέ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, υπό τους ήχους των Street Outdoors.

Οι φωτ. εστάλησαν από την Feelgood και έχουν credit: Papadakis Press.

Η ταινία της Searchlight Pictures «Poor Things» που ξεκίνησε τη Φεστιβαλική της πορεία στη Βενετία αποσπώντας το πρώτο βραβείο και συνέχισε την πορεία της συλλέγοντας πλήθος διακρίσεων με τελευταία τις 7 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας-Γιώργος Λάνθιμος, Α’ Γυναικείου Ρόλου-Emma Stone, Β’ Ανδρικού Ρόλου-Mark Ruffalo και Willem Dafoe, Σεναρίου, Μουσικής) και διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες από 1η Ιανουαρίου 2024 σε διανομή Feelgood Entertainment (preview προβολές 26-27 Δεκεμβρίου).

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι:

Emma Stone (Bella Baxter), Mark Ruffalo (Duncan Wedderburn), Willem Dafoe (Godwin Baxter), Ramy Youssef (Max McCandless), Christopher Abbot (Alfie Blessington), Suzy Bemba (Toinette), Jerrod Carmichael (Harry Astley), Kathryn Hunter (Swiney), Vicki Pepperdine (Mrs. Prim), Margaret Qualley (Felicity), Hanna Schygulla (Martha Von Kurtzro)

Το σενάριο του Tony McNamara είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Alasdair Gray.

Παραγωγή: Ed Guiney p.g.a., Andrew Lowe p.g.a., Yorgos Lanthimos p.g.a., Emma Stone p.g.a.

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Robbie Ryan, BSC, ISC

Σχεδιασμός Παραγωγής: James Price, Shona Heath

Κοστούμια: Holly Waddington

Μαλλιά, Make-up & Προσθετικά: Nadia Stacey

Μουσική: Jerskin Fendrix

Ήχος: Johnnie Burn

Μοντάζ: Yorgos Mavropsaridis, ACE

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Zsuzsa Mihale.

Την ταινία όταν βγει την αναμένουμε για προβολή και στην Πάτρα.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η Μαρία Καλλιμάνη.

Η Μαρία Καλλιμάνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight