Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Συγκίνηση και πολλοί δημοσιογράφοι παρόντες στο αναμνηστικό κλικ του ιστορικού σινεμά Ιντεάλ της Αθήνας

Συγκίνηση και πολλοί δημοσιογράφοι παρόν...

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την περασμένη Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Ο πανέμορφος και άνετος κινηματογράφος μας ΙΝΤΕΑΛ στην οδό πανεπιστημίου στην Αθήνα με την μεγάλη οθόνη, είναι ένας "θεσμός" που άντεξε πάνω από 100 χρόνια.

Σε αυτό το σινεμά με την φήμη του να ταξιδεύει & στο εξωτερικό, γίνονταν τα τελευταία 20 χρόνια οι πρωινές δημοσιογραφικές προβολές που συχνά συνδυάζονταν και με συνεντεύξεις Τύπου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόσκληση για την περασμένη Παρασκευή 15/12/2023 όπου στο τέλος της δημοσιογραφικής προβολής της ταινίας «Ο Καπετάν Μιχάλης» του Κώστα Χαραλάμπους με τον Αιμίλιο Χειλάκη, τραβήχτηκε μία αναμνηστική φωτογραφία των συναδέλφων δημοσιογράφων και κριτικών κινηματογράφου που ήταν παρόντες & ήσαν πολλοί, «όλοι μας όπως και εσείς, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε τον ιστορικό αυτό χώρο και να συνεχίσει, παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι χειμερινές αίθουσες... και σας ευχαριστούμε γι αυτό! Το αποτέλεσμα το γνωρίζετε... Οπότε οι αναμνήσεις από την αίθουσα αυτή είναι σημαντικές για όλους μας».

"Για ένα μεγάλο διάστημα, πάνω από  20 χρόνια μέχρι σήμερα, το Ιντεάλ τα πρωινά έχει γίνει το δεύτερο σπίτι σας. Εδώ ο καθένας σας, έχει την γωνιά του, την θέση του!".

Έτσι με το σκεπτικό να κρατήσει ο καθένας εικόνες από την αίθουσα του Ιντεάλ & να γίνει μέρος ενός φωτογραφικού στιγμιότυπου, που θα απαθανατίσει το πνεύμα μας στο σινεμά μας, οι δημοσιογράφοι έσμιξαν & αποθανατίστηκαν όλοι μαζί και πραγματικά αυτή η αναμνηστική φωτ. έχει πλέον μεγάλη συναισθηματική αξία. 

Να θυμίσουμε πως παρά τις προσπάθειες και τις υποσχέσεις, ο ιστορικός κινηματογράφος Ιντεάλ, μετά από 100 χρόνια λειτουργίας, βάζει λουκέτο & κλείνει όπως γράφτηκε και έχει σχολιαστεί ευρέως «με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη για να γίνει ξενοδοχείο».

Οι φωτ. είναι του Μελέτη Μοίρα, ο οποίος & επιμελήθηκε την ξεχωριστή αυτή φωτογράφιση στον κινηματογράφο Ιντεάλ, & σφράγισε για πάντα αυτήν τη στιγμή.

Οι δημοσιογραφικές προβολές θα συνεχιστούν με το νέο χρόνο από την ομάδα της WEIRDWAVE.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture