Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Έλενα Τοπαλίδου, η πολυβραβευμένη σύζυγος του Νίκου Κουρή

Έλενα Τοπαλίδου, η πολυβραβευμένη σύζυγο...

Ο χορός, το θέατρο, οι διακρίσεις και τα 18 χρόνια σχέσης με τον ηθοποιό

Η Έλενα Τοπαλίδου συστήθηκε στο νεανικό κοινό μέσα από την ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του 2022.

Όμως, για τον χώρο του θεάτρου και του χορού, κάθε άλλο παρά άγνωστη είναι.

Ο γάμος της με τον Νίκο Κουρή, έφερε το όνομά της ξανά στην επικαιρότητα, όπως και το πλούσιο βιογραφικό που έχει, τόσο ως ηθοποιός όσο και ως μπαλαρίνα.

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Υπήρξε βασικό μέλος στο χοροθεάτρου ΟΚΤΑΝΑ από το 1993 ως το 2005 και συμμετείχε σε όλες τις παραστάσεις.Έχει συνεργαστεί με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και την ομάδα Rootless root. Όταν μεταπήδησε στον χώρο της υποκριτικής, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Φεστιβάλ Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και άλλους σπουδαίους καλλιτεχνικούς φορείς.

Οι διακρίσεις της
Το 1999 βραβεύτηκε με το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την παράσταση «Η Κυρία με τις καμέλιες» σε χορογραφία Κωσταντίνου Ρήγου. Το 2020 πήρε το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας για την μικρού μήκους ταινία «Bella» της Θελγιας Πετράκη. Το 2022 έλαβε το πρώτο βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα βραβεία Ίρις της Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ταινία «Μαγνητικά πεδία» του Γιώργου Γούση. Διδάσκει κλασικό μπαλέτο στη Σχολή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2011.

Από τους ρόλους της στο θέατρο, ξεχωρίζει ως Σταυρόγκιν στους «Δαιμονισμένους» του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Κονσταντίν Μπογκομόλοφ, αλλά και ως κ. Φαρλάκου στο «Ξύπνα Βασίλη» του Ψαθά, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Στο Φεστιβάλ Αθηνών πρωταγωνίστησε στη «Γιαννούλα την Κουλουρού» και απέσπασε πολύ θετικές κριτικές για την ερμηνεία της.
Εθνικό Θέατρο... «Ξύπνα Βασίλη» του Δημήτρη Ψαθά...

Η πιο πρόσφατη δουλειά της στον κινηματογράφο, είναι ο ρόλος της μιας κόρης στη «Φόνισσα», της Έλενας Νάθενα. Παρόλα αυτά, πολύ κόσμος την έχει ταυτίσει με την «Έλενα» από τα «Μαγνητικά Πεδία», την ταινία που κόστισε συνολικά μόλις 6.500 ευρώ και δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία.

Ο Νίκος Κουρής, το παιδί τους και ο γάμος
Την τρίτη 12 Δεκεμβρίου, η Έλενα Τοπαλίδου παντρεύτηκε τον επί 18 χρόνια σύντροφο και πατέρα του παιδιού της, Νίκο Κουρή -εξίσου επιτυχημένο ηθοποιό, για τον οποίο είχε πει στο «Γεια σου», ότι: «Μόλις τον είδα το Νίκο Κουρή για πρώτη φορά ένιωσα αμέσως μια έλξη»

Τον Απρίλιο η χορεύτρια και βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαμά-δες», όπου αποθέωσε τον πλέον σύζυγό της, λέγοντας: «Μου αρέσουν τα μάτια του, το σώμα του, η φωνή του. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που κάνει θέατρο. Μου αρέσει το στυλ του και τα ρούχα που φοράει, το γούστο του. Εγώ αποθεώνω και λεκτικά τον άνδρα μου, εκείνος με αποθεώνει αλλιώς. Ασχολείται μαζί μου με άλλο τρόπο».

Ο Νίκος Κουρής και η Έλενα Τοπαλίδου παντρεύτηκαν, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου. Το ζευγάρι, που μετρά 18 χρόνια σχέσης, έκανε τον γάμο του με καλεσμένους φίλους και συγγενείς στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου - Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου. Την ηθοποιό και χορεύτρια συνόδευσε στην εκκλησία ο γιος τους, Πέτρος.

Οι καλεσμένοι κατέγραψαν με τα κινητά τους στιγμές από τον γάμο, τις οποίες αναδημοσίευσαν οι νιόπαντροι στα social media. Μια από αυτές, εντός της εκκλησίας, δείχνει την κίνηση της Έλενας Τοπαλίδου μέσα στον ναό, τη στιγμή που ακούστηκε το «η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα». Αντί να πατήσει με το πόδι της, το πόδι του συζύγου της, το σήκωσε σαν μπαλαρίνα και το τοποθέτησε πίσω του, αιφνιδιάζοντας όσους παρακολουθούσαν το μυστήριο.

Μετά το μυστήριο, ακολούθησε γλέντι, με πολύ χορό και κέφι. Η Έλενα Τοπαλίδου έβγαλε το λευκό νυφικό της με το βαθύ ντεκολτέ και φόρεσε ένα μπλε σατέν φόρεμα. Η έκπληξη της βραδιάς, ήταν το τανγκό με τον γιο της.

«Κάθε μέρα έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε. Δεν είχαμε τι να κάνουμε στις 12 Δεκεμβρίου και είπαμε δεν παντρευόμαστε;» είχε δηλώσει σε συνέντευξη η Έλενα Τοπαλίδου, ενώ είχε πει σχετικά με το νυφικό της: «Ο Νίκος Κουρής μου ετοίμασε το νυφικό. Δεν θα πω λεπτομέρειες. Υπάρχουν πράγματα στον Νίκο που με εκπλήσσουν ακόμη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight