Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα;

Πάτρα: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα;
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Η πρόγνωση του καιρού από τον Νικόλα Σερέτη

Ο Δεκέμβριος μέχρι τώρα χαρακτηρίζεται από κατά περιόδους βροχοπτώσεις αλλά και διαστήματα με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες, όπως επίσης και αρκετά θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα.

«Στο ίδιο μοτίβο αναμένεται να κινηθεί και τις ερχόμενες ημέρες, ενώ τάσεις σταθεροποίησης -τουλάχιστον ως προς τον υδράργυρο- διαφαίνονται για τις ημέρες των Χριστουγέννων» τονίζει στο thebest.gr ο Γεωλόγος-Προγνώστης καιρού Νικόλας Σερέτης.

«Ειδικότερα, σήμερα και αύριο αναμένεται μίνι θερμή εισβολή για την περίοδο που διανύουμε με την θερμοκρασία να ενδέχεται να βρεθεί αρκετά πάνω από τα κλιματικά επίπεδα. Πτώση σε πιο φυσιολογικές τιμές θα ακολουθήσει το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο, συνοδεία βροχοπτώσεων, ενώ περαιτέρω πτώση σε πιο χειμερινά επίπεδα θα σημειωθεί το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα».

Ειδικότερα, στην Αχαΐα διαφαίνεται:

Καλοκαιρία και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες 13-14/12 (20-21°C αύριο Πέμπτη)

Βροχερός κατά περιόδους καιρός Παρασκευή & Σάββατο 15-16/12 με μέγιστες στους 13-14°C (φυσιολογικές τιμές για το β΄ δεκαήμερο του Δεκέμβρη). Χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού κατά την διάρκεια του Σαββάτου

*Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Αχαΐας τη νύχτα του Σαββάτου προς το ξημέρωμα της Κυριακής (π.χ. Ζαρούχλα-Καλάβρυτα).

Ψυχρός καιρός χωρίς βροχές Κυριακή & Δευτέρα 17-18/12 (μέγιστες 11-12°C). Αρκετά κρύο το πρωϊνό της Δευτέρας με ελάχιστες κάτω από τους 5°C μέσα στην πόλη

*Ενισχυμένοι ανατολικοί άνεμοι στην περιοχή του Ρίου (6-7bf) απόγευμα Σαββάτου έως μεσημέρι Κυριακής

Συνέχιση του βελτιωμένου καιρού το διήμερο 19-20/12 ως προς τα φαινόμενα και επαναφορά του υδραργύρου στα επίπεδα των 14-15°C.

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τις ημέρες των Χριστουγέννων δείχνουν πως η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει την επικράτηση μαλακού γενικά καιρού με βασικό χαρακτηριστικό τους νοτιάδες, τις φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασιακές τιμές και τις κατά διαστήματα βροχοπτώσεις.

«Γενικά, δεν θεωρώ ότι αποτελεί ρίσκο να αναφερθεί πως, πέραν της ψυχρής «φωτοβολίδας» που θα έχουμε το διήμερο Κυριακής-Δευτέρας, οι πιθανότητες για το οτιδήποτε, ας πούμε αρκετά κρύο, έως και το τέλος του έτους είναι μικρές έως μηδαμινές.

Όλη η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να συμβάλλει στην επιβεβαίωση των αρχικών εκτιμήσεων, για έναν Δεκέμβρη, συνολικά, με τον υδράργυρο κοντά και ελαφρώς πάνω από τα κλιματικά επίπεδα και με τις όποιες ψυχρές εισβολές να είναι λίγες, ανίσχυρες και μικρής διάρκειας» επισημαίνει ο κ. Σερέτης.

Χαρακτηριστικό και το παρακάτω διάγραμμα για την πόλη της Πάτρας, που παρατίθεται, αποτυπώνοντας όσα προαναφέρθηκαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις