Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα επίσκεψη Οικονόμου – Βρούτση στη Δικαιοσύνη: Ανοίγει ο φάκελος οπαδική βία σε βάθος 16 χρόνων

Νέα επίσκεψη Οικονόμου – Βρούτση στη Δικ...

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συνδέσεις των χούλιγκαν

Και νέα επίσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προγραμματίζουν το αμέσως επόμενο διάστημα οι υπουργοί Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης για την οπαδική βία

Η απόφαση τη κυβέρνησης είναι να ανοίξει ο φάκελος οπαδικής βίας και διαφθοράς στον αθλητισμό και να φτάσει μέχρι και την εποχή της δολοφονίας Φιλόπουλου το 2007. Για το λόγο αυτό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού θα προσκομίσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και νέο πακέτο στοιχείων και ντοκουμέντων.

Έρευνα για… «εγκληματικές οργανώσεις»
Η κυβέρνηση ζητά από την Δικαιοσύνη να ερευνήσει αν στον χώρο δρουν εγκληματικές οργανώσεις. Σύμφωνες με πληροφορίες τα στοιχεία που κατέθεσαν χθες οι δυο υπουργοί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – από την οποία ζήτησαν την αναβάθμιση της ποινικής έρευνας με ενοποίηση υποθέσεων (κατά το μοντέλο της έρευνας για τη «Χρυσή Αυγή») – αφορούν σε 200 πρόσωπα.
Πρόκειται για «σκληρούς» χούλιγκαν από όλη τη χώρα, από διάφορες ομάδες, οι οποίοι είναι γνωστοί στις Αρχές και εμπλέκονται σε αιματηρά περιστατικά του τελευταίου έτους, όπως βομβιστικές επιθέσεις σε διαιτητές και χτυπήματα κατά αστυνομικών.
«Τα στοιχεία που προσκομίσαμε θα βοηθήσουν σε μία κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τις αγέλες των χούλιγκαν και όσους τους ανέχονται ή τους υποκινούν» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

 Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις συνδέσεις των χούλιγκαν
Ο Γιάννης Οικονόμου παρέδωσε και Έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας για χούλιγκαν που συνδέονται με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, την Χρυσή Αυγή αλλά και τον υπόκοσμο.

Στόχος, να διερευνηθεί σε βάθος αν πίσω από αυτούς κρύβονται εγκληματικές οργανώσεις με συγκεκριμένη ιεραρχία, δομή και χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι εκ των «200» φαίνεται να έχουν κατά το παρελθόν εμπλοκή και σε άλλες υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου, με οικονομικό υπόβαθρο, όπως είναι η διακίνηση ναρκωτικών, οι εκβιασμοί και η προστασία.

«Στοιχεία για… εγκληματική οργάνωση»
«Μπαίνει το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης» δήλωσε από την πλευρά του και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης «Το αποδεικνύουν τα στοιχεία. Συνδυαζόμενα με όλα αυτά τα θλιβερά γεγονότα πρέπει να συσχετιστούν, να αναδειχτούν και να αναβαθμιστούν» πρόσθεσε.
 «Στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν τα μέλη που διευθύνουν και υπάρχουν και τα υπόλοιπα μέλη. Την ορίζει πάρα πολύ απλά και ξεκάθαρα ο Ποινικός Κώδικας. Χρειάζεται δομή, ιεραρχία και ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων. Και δεν είναι μόνο η έκφανση αυτής της παραβατικότητας η βία. Είναι οι χρηματοδοτήσεις. Είναι άλλες ενδεχόμενες παράνομες πράξεις που γίνονται… Μιλάμε για πολύ πιθανή – το ξαναλέω, δεν είμαι δικαστής – ύπαρξη εγκληματικών οργανώσεων και για εμένα το νούμερο ένα είναι αυτό» δήλωσε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ.

 Έρχονται και άλλες… συλλήψεις;
Μάλιστα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε ότι, καθώς τα στοιχεία είναι πολλά και εξαιρετικά σοβαρά, θα υπάρξουν και άλλες συλλήψεις, πέραν του 18χρονου που ομολόγησε ότι έριξε την φωτοβολίδα στον αστυνομικό που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
«Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου στον ΣΚΑΪ.
 

Διαβάστε στο sportin.gr

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις