Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Επεισόδια Ρέντη: Τουλάχιστον δύο Πατρινοί στον "φάκελο" που κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο

Επεισόδια Ρέντη: Τουλάχιστον δύο Πατρινο...

Τι περιλαμβάνει ο φάκελος που κατατέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατέθεσαν φάκελο με περίπου 200 ονόματα σκληρών χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα.

Μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες είναι και Πατρινοί. Πρόκειται για άτομα που στο παρελθόν φέρονται να είχαν συμμετοχή σε ποινικά αδικήματα, με ενεργό ρόλο και στο «οπαδικό κίνημα» μεγάλης ομάδας.

Οι δύο συγκεκριμένοι έχουν εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις, ενώ «συνδέουν» το όνομά τους και με παλαιότερες «ιστορίες» από τον αναρχικό χώρο!

Δεν γνωρίζουμε αν στον φάκελο Βρούτση – Οικονόμου, υπάρχουν και υποθέσεις βίας στην Πάτρα και κυρίως αυτή του 2018 όταν μετά τον αγώνα μπάσκετ Προμηθέα – Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί και είχε κινδυνεύσει η ζωή αστυνομικού. Ή και τα επεισόδια στο «Τόφαλος» επίσης με εμπλοκή «ακραίων» χούλιγκανς που είχαν έρθει κατά εκατοντάδες από την Αθήνα, για τον τελικό χάντ μπολ, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ωστόσο τουλάχιστον ένα πρόσωπο από την Πάτρα με «ηγετικό ρόλο» φαίνεται ότι βρίσκεται σε θέση… περιωπής, στον φάκελο.

Επίσης, προσκομίστηκαν στοιχεία για την δράση πολλών προσώπων όχι μόνο για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου (έως και 2007). «Yπάρχουν πρόσωπα, διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των σκληρών χούλιγκανς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν «υψηλού κινδύνου» πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων οι οποίες συνδέονται άμεσα και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία, κ.λπ.

Διαβάστε στο sportin.gr

*εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports