Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Αναβάλλεται η εκδήλωση για το βιβλίο του Νίκου Τόμπρου με την καθηγήτρια ιστορικό Μαρία Ευθυμίου

Πάτρα: Αναβάλλεται η εκδήλωση για το βιβ...

Λόγω ασθενείας της κ. Ευθυμίου - Θα γίνει σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 10 Ιανουαρίου 2024 με τους ίδιους συντελεστές & στον ίδιο χώρο, στην αίθουσα του ξενοδοχείου My Way

Όπως έγινε γνωστό, λόγω ασθένειας της καθηγήτριας ιστορίας, κυρίας Μαρίας Ευθυμίου, η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 13/12/2023 εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Τόμπρου με τίτλο «Η Πάτρα στον Αγώνα (1821-1828) στην αίθουσα του ξενοδοχείου My Way στη λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας 16, στην Πάτρα, αναβάλλεται.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 6.30 μμ στον ίδιο χώρο, στο ξενοδοχείο My Way Hotel & με τους ίδιους συντελεστές.

Την παρουσίαση διοργανώνει η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr στο πλαίσιο της γνωριμίας με ιστορικές αναφορές στην πόλη της Πάτρας, από κοινού με τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ και με την υποστήριξη του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει εκτός της δημοφιλούς Μαρίας Ευθυμίου, η οποία διατελεί Ιστορικός και Καθηγήτρια πανεπιστημίου στο ΕΚΠΑ, ερευνήτρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας & συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, (είναι επίσης βραβευμένη με το Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας) και η συμπολίτισσα καθηγήτρια ιστορικός και συγγραφέας Γιώτα Καΐκα-Μαντανίκα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης. Θα ακολουθήσει παρέμβαση από το συγγραφέα καθώς & διάλογος με τους παραβρισκόμενους.

Ο Νίκος Φ. Τόμπρος, γεννημένος στην Πάτρα, το 1968, αποφοίτησε το 1992 από το Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου το 2001 υποστήριξε τη διδακτορική διατριβή του στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία. Από το 2003 και έως το 2012 δίδαξε Ελληνική Ιστορία στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στην οποία το 2012 εξελέγη λέκτορας «Πολιτικής Ιστορίας».

Έχει διδάξει διάφορα γνωστικά αντικείμενα στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Ιωαννίνων, ΕΑΠ και στο Ιόνιο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην πολιτική και κοινωνική ελληνική ιστορία του 19ου και των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα.

Ο κ. Νίκος Τόμπρος.

Ο κ. Νίκος Τόμπρος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture