Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο ηθοποιό του Εθνικού, Κώστα Καστανά

Πάτρα: Βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο η...

Την Κυριακή 10/12/2023 στις 19.00 στη νέα αίθουσα τέχνης του Κέντρου Πολιτισμού Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς στην οδό Γερμανού 30

Το Κέντρο Πολιτισμού Ολυμπισμού Κωστής Παλαμάς εγκαινιάζει την αίθουσα του στην οδό Γερμανού 30 έναντι του Αρχαίου Ρωμαϊκού Ωδείου, στην Πάτρα την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στις 19.00 με μία βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο ηθοποιό του Εθνικού θεάτρου, σκηνοθέτη και διδάσκαλο Κώστα Καστανά στα 80 του χρόνια σήμερα.

Στην εκδήλωση που αναμένεται με ενδιαφέρον θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Καστανά με τίτλο «16 και 1 συνομιλίες για το θέατρο και την τέχνη».

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Νέων Καλλιτεχνών Πατρών και τον Σύλλογο Καλών τεχνών «Κ. Παλαμάς». Θα μιλήσουν οι Θεόδωρος Μαλλιάς, Έφη Αναλυτή, Αχιλλέας Παπδιονυσίου και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος ενώ τιμητικά θα συμμετάσχουν ο συνθέτης Σάκης Παπαδημητρίου και η ερμηνεύτρια Δώρα Πετρίδη.

Ο Κώστας Καστανάς, από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στην ίδια σχολή όπου κατόπιν δίδαξε για περισσότερα από δώδεκα χρόνια.

Ως ηθοποιός έπαιξε σε παραστάσεις έργων του Σαίξπηρ, του Τσέχωφ, του Ίψεν, αλλά και σε έργα Μολιέρου, Καμύ, του Νίκου Καζαντζάκη, κ.α.

Είχε τη χαρά να συνεργαστεί με τον θίασο του Αλέξη Μινωτή και της Κατίνας Παξινού αλλά και με την Έλλη Λαμπέτη, τον Δημήτρη Χορν, κ.α.

Θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική η συνεισφορά του σε ρόλους του αρχαίου Ελληνικού δράματος. Έχει παίξει στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, στη Δωδώνη αλλά και στο Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας.

Περισσότερα για τον εκλεκτό θεατράνθρωπο Κώστα Καστανά στη σελίδα του στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture