Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ραδιοφωνική κουβέντα για την "σπείρα" του Στάθη Πολίτη στο web radio Σύζευξη

Ραδιοφωνική κουβέντα για την "σπείρ...
Μαρτάτος Tάκης

Όπως είπε στην λογοτέχνη Νόπη Γραικούση, αρχές του νέου έτους θα γίνει παρουσίαση στην Αθήνα, ενώ ετοιμάζεται για το β' εξάμηνο του '24 και η έκδοση του νέου μυθιστορήματός του

Μία ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική συζήτηση είχε ο Στάθης Πολίτης στο webradio Σύζευξη με τη λογοτέχνη Νόπη Γραικούση για το 1ο του μυθιστόρημα με τίτλο «Σπείρα» που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες από τις εκδόσεις Το Δόντι και έχει ήδη αποσπάσει κολακευτικά σχόλια.

Η παρουσίαση του βιβλίου του Στάθη Πολίτη είχε γίνει στην πλατεία στο Μαρκάτο την Τρίτη 27/6/2023 σε μία μαγική, όπως εξελίχθηκε βραδιά, όπου για το βιβλίο «Σπείρα» είχαν μιλήσει ο συμπολίτης φιλόλογος και συγγραφέας Άρης Δρουκόπουλος, η Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, δημοσιογράφος (διευθύντρια σύνταξης στο thebest.gr) και συγγραφέας και η δημοσιογράφος στην εφημερίδα Πελοπόννησος, Κρίστυ Κουνινιώτη, ενώ την όλη εκδήλωση είχε πλαισιώσει μουσικά ο Δημήτρης Στεφανόπουλος στο πιάνο.

Ο Στάθης Πολίτης αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με την Νόπη Γραικούση στην υπόθεση και στο ύφος του βιβλίου του που πολλοί χαρακτήρισαν ως ένα μυθιστόρημα με έντονο «κοσμοπολίτικο» αέρα, που συνδυάζει κοινωνικά και ιστορικά στοιχεία. Επίσης ο κ. Πολίτης είπε στην κ. Γραικούση πως αρχές του νέου έτους προγραμματίζεται να γίνει η παρουσίαση του βιβλίου «σπείρα» στην Αθήνα, καθώς και ότι ολοκληρώνει με το καλό το 2ο του μυθιστόρημα που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Ο 40χρονος Στάθης Πολίτης είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην κοινωνία της Πάτρας. Με σπουδές του στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, συνέχισε με μετεκπαίδευση στο φημισμένο LSE, στο Λονδίνο όπου & έζησε για άλλα τρία χρόνια, εργαζόμενος στον ξενοδοχειακό όμιλο Accor. Επιστρέφοντας στη γενέτειρά του, δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον χώρο του διαδικτύου με διάφορα εγχειρήματα, κύριο εκ των οποίων είναι το ενημερωτικό portal thebest.gr. Ως σύμβουλος επικοινωνίας o δραστήριος και πολυπράγμων Στάθης Πολίτης έχει να επιδείξει συνεργασίες με πατρινές και πανελλαδικής εμβέλειας επιχειρήσεις.

Όσο για την «σπείρα» που αποτέλεσε το πρώτο του μυθιστόρημα, ταξιδεύει τον αναγνώστη από τις πολιτείες του αμερικανικού Νότου έως τη Γαλλική Ριβιέρα του Μεσοπολέμου, από το Λονδίνο του 1937 έως την Πάτρα της δικτατορίας του Μεταξά και από την εμφυλιοπολεμική Ισπανία έως την ακμάζουσα Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1950, ξετυλίγοντας μια ιστορία για τη φιλία και τον πόλεμο, για την αγάπη και το κακό που μπορεί να κάνει άνθρωπος σε άνθρωπο.

Μα πάνω απ' όλα, αφηγείται μια ιστορία για τη δύναμη της συνέχειας που πηγάζει από την ίδια τη φύση του ανθρώπου και γεννά την ελπίδα που μας κάνει ν' αντέχουμε κακουχίες, να υπερνικούμε εμπόδια και να παλεύουμε για τα όνειρά μας.

Η Ελπίδα... Η Ελπίδα που δεν απορρέει από κάποια έωλη πεποίθηση, αλλά από τον ίδιο τον νόμο της Φύσης που μας κυβερνά. Τη γεννά η Σπείρα της ζωής. Η ουσία της είναι η ζωτική δύναμη της συνέχειας. Εμφορείται από τη νομοτέλεια πως κάθε Δύση ακολουθείται από Ανατολή, κάθε Χειμώνας από Άνοιξη. Αυτή η ζώσα Ελπίδα φώλιασε στις καρδιές τους. Και την κράτησαν κρυμμένη σαν πολύτιμο θησαυρό. Πάντα αναμμένη, να τους οδηγεί σαν φάρος, μακριά από τ' απόκρημνα βράχια της ζωής, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

 

Ο Στάθης Πολίτης με τον Άρη Δρουκόπουλο ...

Ο Στάθης Πολίτης με τον Άρη Δρουκόπουλο σε στιγμιότυπο της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου το καλοκαίρι που μας πέρασε στο Μαρκάτο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture