Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Η Παναχαϊκή έχασε και στην Καλαμάτα, δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα...

Η Παναχαϊκή έχασε και στην Καλαμάτα, δεν...

Παραμένει ουραγός στη Β' Εθνική

Την 6η νίκη της στη σεζόν με το 6ο γκολ του Γκαέλ Ακόστα πανηγύρισε η Καλαμάτα με 1-0 επι της Παναχαϊκής για την 10η αγωνιστική στο Νότιο όμιλο της Super League 2 και ροκάνισε την διαφορά από την κορυφή καθώς μετά την χθεσινή ήττα της Καλλιθέας στη Ρόδο, σήμερα ηττήθηκαν και τα Χανιά στο Ρέντη!

Η Μαύρη Θύελλα έφτασε τους 19 βαθμούς, πλησιάζοντας στο -1 την επόμενη αντίπαλό της Καλλιθέα και στο -3 τα Χανιά που προηγούνται με 22β.

Διαβάστε στο sportin.gr

Ο Μάκης Χάβος δεν επεφύλασσε εκπλήξεις για το αρχικό σχήμα όπου ξεκίνησε μετά από καιρό ο Αλεχάντρο Αρίμπας ενώ επέστρεψε και ο τιμωρημένος με Ολυμπιακό Β΄, Ανδρέας Τάτος, αντί των Κατάλντι, Κωστούλα που είχαν ξεκινήσει στο Ρέντη.

Η Καλαμάτα ανέλαβε από την αρχή τον έλεγχο και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 20' ο Τάτος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Πασάς με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 30' ο Μπαράλες είχε την καλύτερη ευκαιρία για την Καλαμάτα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ.

Η Παναχαϊκή  προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία της Καλαμάτας.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Καλαμάτα μπήκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. Απείλησε στο 51' όταν μετά από κόρνερ ο Αρίμπας έκανε την κεφαλιά - πάσα για τον Δημόπουλο που από το β' δοκάρι σούταρε ψηλά άουτ και τελικά άνοιξε το σκορ στο 58'. Σκόρερ ο Ακόστα που δέχτηκε την μπάλα σε καλή θέση απο τον Τάτο και πλάσαρε τον Κολοβούρη για το 1-0.

Στο 67', ο Τάτος είχε μια καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει το σκορ, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι ενώ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στις καθυστερήσεις με το Ρόβα να επιχειρεί σουτ από πλάγια και την μπάλα να περνά παράλληλα με την εστία.

Καλαμάτα - Παναχαϊκή 1-0 (0-0)
Σκόρερ: 58' Ακόστα
Διαιτητής: Πουλόπουλος (Πειραιά)
Βοηθοί: Ισακοβίδης (Λακωνίας), Σγουράκης (Πειραιά)

Καλαμάτα (Χάβος): Γιαννίκογλου, Μοζέρ, Βαλεριάνος, Αρίμπας, Δημόπουλος, Παπατόλιος, Άλβες, Ακόστα, Τάτος, Πασάς, Μπαράλες.

Παναχαϊκή (Τάτσης): Κολοβούρης, Καραγιάννης, Λιοφάγος, Μπάρετ, Γκανσιέρ, Γρηγόπουλος, Μασούρας, Ντε Ολιβέιρα, Πατρινός, Χριστόπουλος (39' Αλιμπέ), Αποστολόπουλος.

Τίμησε Σπεντζόπουλο
Η Καλαμάτα τίμησε στο ημίχρονο του αγώνα με την Παναχαϊκή τον σπουδαίο παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σπεντζόπουλο, που φόρεσε τη φανέλα και των δυο ομάδων.
Γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1950 στην Καλαμάτα. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μαύρη Θύελλα, με την οποία το 1972 κατέκτησε το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής. Τη σεζόν 1972-73 αγωνίστηκε στην Α΄ Εθνική.
Στο τέλος της σεζόν η Καλαμάτα υποβιβάστηκε και ο Σπεντζόπουλος πήρε μεταγραφή για την Παναχαϊκή. Στην ομάδα της Πάτρας έπαιξε για πολλά χρόνια γνωρίζοντας μεγάλες στιγμές, με κορυφαία την κατάκτηση της τέταρτης θέσης τη σεζόν 1973-74, που είχε ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή της Παναχαϊκής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, κάτι πρωτοφανές για το σωματείο και τα δεδομένα των ελληνικών επαρχιακών ομάδων.
Η συμμετοχή στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το φθινόπωρο του 1974 συνοδεύτηκε από μια ιστορική πρόκριση της Παναχαϊκής στο β΄ γύρο της διοργάνωσης. Οι κοκκινόμαυροι απέκλεισαν την αυστριακή Γκρατς με σκορ 2-1 (εντός) και 1-0 (εκτός), με το Σπεντζόπουλο να πετυχαίνει από ένα γκολ σε κάθε ματς.
Ο Σπεντζόπουλος πέτυχε συνολικά 73 γκολ στην Α΄ Εθνική Κατηγορία: 67 με την Παναχαϊκή και 6 με την Καλαμάτα. Ήταν σπεσιαλίστας στο σκοράρισμα με το κεφάλι. Στην Α΄ Εθνική πέτυχε συνολικά 25 γκολ με κεφαλιές και είναι το όνομα του βρίσκεται στην πρώτη εικοσάδα της σχετικής λίστας.

 

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου Νότιος όμιλος – 10η αγωνιστική
Ολυμπιακός Β-Χανιά 3-0 ΤΕΛΙΚΟ

ΣΚΟΡΕΡ: 13′ , 49′ Κεϊτά σουτ, 69′ Σαπουντζής σουτ

Ολυμπιακός Β (Α. Ιμπαγάσα): Παπαδούδης, Μπα, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Φαντιγκά (25′ λ.τ Σαπουντζής), Μπαγκαλιάνης, Σγουρός (78′ Μαυρουδής), Αποστολόπουλος, Κουτσίδης, Κεϊτά (59′ Κεραμίδας), Αργυρίου (78′ Παπακανέλλος).

ΠΑΕ Χανιά (Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Νίκολιτς, Σιλά, Μαζουλουξής, Μπάτζιος, Λεμονής, Τσέλιος (46′ Τσορνομάζ), Ντίας, Κόλα (46′ Ελευθεριάδης), Μιούλερ (59′ Μανουσάκης), Μάναλης (73′ Μπουρσέλης).

Διαιτητής: Στάμος (Ηλείας)
Βοηθοί: Νιδριώτης (Αθηνών), Μαυρουδής (Ηρακλείου)

Ηλιούπολη-Αιγάλεω 2-0 ΤΕΛΙΚΟ

ΣΚΟΡΕΡ: 58′ Μπαστακός σουτ, 61′ πεν. Παντελι΄δης

Στο 58′ σέντρα από δεξιά του Βασιλούδη πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι ο Παντελίδης με κεφαλιά και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι του Τσιμόπουλου και στην επαναφορά με σουτ ο Μπαστακός έκανε το 1-0!

Ηλιούπολη (Σ. Παπαδόπουλος): Περιστερίδης, Τοπάλ, Φουρλάνος, Μπουσάι, Ασίγκμπα (90+1′ Λατίνοβιτς), Γκοτσούλιας, Παντελίδης (87′ Κρέτσι), Μπαστακός (90+1′ Μάντιτς), Φρίμπονγκ (87′ Άντο), Ράμος, Βασιλούδης (70′ Τσαφταρίδης).

Αιγάλεω (Τζουγκάνοβιτς): Τσιμόπουλος, Πέτκοβιτς (66′ Τάμπας), Μπλάκσον, Ζιούλης, Ευαγγέλου, Καμαρά (66′ Μπάλλας), Βάρκας (76′ Μπάμπης), Κωνσταντακόπουλος, Κολλάς (57′ Σταμένκοβιτς), Ραμίρεζ, Γκάβριτς (57′ Νταβιώτης).

Διαιτητής: Ανδρικόπουλος (Κυκλάδων)
Βοηθοί: Αρμακολας (Κυκλάδων), Βλαχάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Ασίγκμπα – Βάρκας, Πέτκοβιτς, Σταμένκοβιτς
Κόκκινες:

Γιούχτας-Ιωνικός 2-2 ΤΕΛΙΚΟ

ΣΚΟΡΕΡ: 29′ Ροβίθης σουτ, 31′ Λιποράσε κεφ. – 2′ πεν. Περέιρα, 44′ Γιακουμάκης σουτ

Γιούχτας (Σουργιάς): Πρινιωτάκης, Γελαδάρης, Λιποράσε, Μπρους, Φαζός, Μπουτσάκης (59′ λ.τ Κωστανάσιος), Κόλα, Πολυχρόνης, Νοικοκυράκης (75′ Βρεττός), Ροβίθης (84′ Δασκαλάκης), Αλεξόπουλος.

Ιωνικός (Σίμος): Χριστοδούλης, Ιμεραλιλάι, Τασούλης (89′ Γκαρντάφσκι), Κάνκολα, Ντε Βινσέντι, Γκοράνοφ, Περέιρα (61′ Ιγκλέσιας), Γκονσάλβες, Ζάχαβι, Οικονομίδης (61′ Ντάουντα), Γιακουμάκης.

Διαιτητής: Κεχαγιάς (Κοζάνης)
Βοηθοί: Κολλιάκος, Σαϊμόλης (Αθηνών)
Κίτρινες: Φαζός, Κόλα
Κόκκινες:

Παναθηναϊκός Β-Τηλυκράτης 2-1 ΤΕΛΙΚΟ

ΣΚΟΡΕΡ: 53′ , 65′ Φουρτάδο σουτ – 44′ πεν. Τόσκα

Παναθηναϊκός Β (Αντωνίου): Μαργκόνο, Σιδεράς, Φικάι, Βουτσάς, Αθανασακόπουλος (89΄ Προδρομίτης), Μαρτίνης, Φουρτάδο (89΄Καραμπάς), Κρυπαράκος, Σαρδέλης (77΄ Κυριόπουλος), Τουρκοχωρίτης (46΄ Μαντσίνι), Μπιλάλ (61΄Λιούμης).

Τηλυκράτης Λευκάδας (Παντζιαράς): Παρδάλος, Ανδρέου, Τακίδης, Μπελεβώνης, Τόσκα, Ρίζος, Σπανουδάκης (73΄ Κατσής), Περιστέρης, Ρίβας (58΄ Μπούμπας), Ντοναλντόνι, Νιφορόπουλος (64΄ Κωστόπουλος).

Διαιτητής: Φωκάς (Αχαϊας)
Βοηθοί: Καραγιάννης (Θράκης), Βισκαδούρος (Ηρακλείου)

 

Η βαθμολογία
1. Χανιά 22
2. Athens Kallithea 20
3. Καλαμάτα 19
4. Ηλιούπολη 17
5. Διαγόρας 16
-------------------------
6. Ιωνικός 15
7. Γιούχτας 13
8. Παναθηναϊκός Β' 9
9. 7 Αιγάλεω 8
10. Ολυμπιακός Β' 7
11. Tηλυκράτης 7
-------------------------
12. Παναχαϊκή 4
* Ο Ολυμπιακός Β' είχε τιμωρηθεί με (-10) από την περσινή σεζόν.

 

Όλοι διαφορετικοί, όλοι ισότιμοι
Η αγάπη για το ποδόσφαιρο είναι ένα συναίσθημα που ενώνει όλους τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης. Γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι είμαστε ισότιμοι.
Η Super League 2 (διοργάνωση στην οποία μετέχει η ΠΑΕ Παναχαϊκή) αγκαλιάζει φορείς και ιδρύματα από όλη την Ελλάδα και αφιερώνει την 12η αγωνιστική Α Ομίλου και 10η Β Ομίλου στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δίνοντάς μας την ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.
Σημειώνεται ότι το ανωτέρω κείμενο να διαβαστεί σήμερα (Κυριακή 3/12) στους αγώνες που θα πραγματοποιηθούν παιχνίδια της 10ης αγωνιστικής μεταξύ των οποίων και η συνάντηση Καλαμάτας - Παναχαϊκής (15.00). Κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, τους ποδοσφαιριστές των ομάδων θα συνοδεύουν παιδιά ή ενήλικες με αναπηρία από φορείς / ιδρύματα, με τους οποίους έχουν έρθει οι γηπεδούχοι σε επαφή.

Ειδήσεις τώρα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports