Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ο Γιάννης Ξανθούλης για το νέο του βιβλίο: «Η Μαρινέλλα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή»

Ο Γιάννης Ξανθούλης για το νέο του βιβλί...

Ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Κουβαρά στην ΕΡΤ & μίλησε για το βιβλίο «Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια»

Καλεσμένος στην εκπομπή του ΕΡΤNEWS «Στο Κέντρο» με τον δημοσιογράφο, παρουσιαστή ειδήσεων Γιώργο Κουβαρά, ήταν ο εκλεκτός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης και η αφορμή ήταν το νέο του βιβλίο του για την σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρινέλλα με τίτλο «Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Διόπτρα.

«Με τη Μαρινέλλα ήρθαμε πολύ κοντά από τη σειρά του Κώστα Κουτσομύτη και μετά» είπε ανάμεσα σε άλλα ο συγγραφέας, αναφερόμενος στην επιτυχημένη τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες» που προβλήθηκε στην ΕΡΤ το 2000 και πρωταγωνιστούσε η Μαρινέλλα. «Ήμασταν πάρα πολύ κοντά πια, όχι μόνο με τη Μαρινέλλα, αλλά και με τους περισσότερους ηθοποιούς που παίζανε» υπογράμμισε.

«Τα τραγούδια της είναι μικρά μονόπρακτα» είπε με νόημα ο Γιάννης Ξανθούλης ενώ πρόσθεσε: «Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι η Μαρινέλλα είναι πάνω από τα τραγούδια της».

Για το πώς του γεννήθηκε η ιδέα για το συγκεκριμένο βιβλίο, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Ξανθούλης ανέφερε:

«Μου έστειλε τότε ο θεός τον Φυντανίδη από την Ελευθεροτυπία, για να πάω να κάνω μια συνέντευξη στη Μαρινέλλα. Με έπιασε τρόμος ότι δεν έχω και πολύ ιδέα από αυτά τα πράγματα. Ε, ότι η Μαρινέλλα είναι ένας θρύλος, μια… “Καζαντζίδης”. Τρομοκρατημένος βρέθηκα στη “Νεράϊδα” και ξαφνικά είδα τη Μαρινέλλα. Ναι, και έπαθα μια “ηλεκτροπληξία”, ωραιότατη».

«Η Μαρινέλλα είναι κάτι ξεχωριστό. Εγώ πιστεύω ότι το ένστικτο και η θεατρικότητα που διαθέτει είναι κάτι που το έχεις, είτε δεν το ‘χεις», είπε.

Επίσης ο Γιάννης Ξανθούλης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και σε κάτι που δεν το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος, στην πρόσκληση που είχε δεχτεί στα 70ς η Μαρινέλλα από τον Σάχη της Περσίας, Μοχάμεντ Ρεζά Παχλαβί και τη σύζυγο του, Φαράχ Ντιμπά να πάει να τραγουδήσει στο Ιράν.

*Το βιβλίο «Μαρινέλλα: Οι νύχτες που έγιναν μεσημέρια» θα το βρείτε και στα Πατρινά βιβλιοπωλεία.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture