Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η "Αρχιτεκτονική της Σιωπής" του Αντώνη Δ. Σκιαθά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η "Αρχιτεκτονική της Σιωπής" τ...

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή "Αρχιτεκτονική της Σιωπής" του Αντώνη Δ. Σκιαθά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Σε μια κατάμεστη Αίθουσα άνθρωποι των γραμμάτων και προσωπικότητες της λογοτεχνίας της πατρίδάς μας τίμησαν το έργο του ποιητή.

Η "Αρχιτεκτονική της Σιωπής" είναι ο γενέθλιος τόπος της ποιητικής του πορείας που ξεκίνησε εκδοτικά το 1983 με το "Παραμεθόριο Νεκροταφείο" και ολοκληρώνεται ως πρώτος κύκλος λογοτεχνικής ζωής μετά σαράντα χρόνια με τους "Αφανείς Μύθους" που είναι υπό έκδοση από τις εκδόσεις ΑΩ.

Για το βιβλίο μίλησαν, η συγγραφέας και κριτικός Μαρία Στασινοπούλου, η ποιήτρια Αγγελική Πεχλιβάνη και η εικαστικός Μάρθα Δημητροπούλου. Οι ομιλήτριες ανέδειξαν με τη δικό τους τρόπο σημεία του ποιητικού σύμπαντος του Αντώνη Δ Σκιαθά, που άλλοτε φωτίζεται από τους ήλιους της ελπίδας και άλλοτε από τη σελήνη της μοναχικοτητας. Την εκδήλωση τίμησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Τίτος Πατρίκιος που με τη παρέμβαση του φώτισε με το δικό του τρόπο το ποιητικό γίγνεσθαι του φίλου του ποιητή.

Ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καστανάς και η ποιήτρια Τόνια Μποτονάκη με τη φωνή τους έδωσαν ζωή στις λέξεις των ποιημάτων.

Η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα συντόνισε την εκδήλωση.

Την τιμητική αυτή βραδιά για την ποίηση του Αντώνη Δ. Σκιαθά έκλεισαν μελωδικά η τραγουδοποιός και ποιήτρια Κατερίνα Ντίνου με τον πιανίστα Ανδρέα Βουδούρη.

Στην αίθουσα των Φίλων της Μουσικής δωρήθηκε στον Α. Σκιαθά η αρμονία της παρουσίας πολλών ποιητών και ποιητριών νεοτέρων και παλαιότερων. Παρούσα η βουλεύτρια Σία Αναγνωστοπούλου και ο συνοδοιπόρος από τα φοιτητικά χρόνια του ποιητή βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος,
η Ιωάννα Παλιοσπύρου απο το Ioanna Paliospirou Foundation, η Lucie Kuligová από το Τσέχικο Κέντρο πολιτισμού, ο Βασίλης Βασίλης Χατζηιακώβου, ο Θέμης Ροδαμίτης . Παρούσα και η καθηγήτρια της αγγλικής φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α Λιάνα Σακελλίου που το πρωί της ίδιας μέρας φιλοξένησε στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου τον ποιητή σε μια διάλεξη για την ποίηση στους φοιτητές και τις φοιτήτριες αυτού του τμήματος. Στο κοινό έδωσαν το παρών τους ο πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Ιωσήφ Βεντούρας και η ταμίας του φορεα των συγγραφέων Κλαίτη Σωτηριάδου, ο ποιητής και διευθυντής των εκπαιδευτηρίων Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου Στάθης Κουτσούνης κ.α

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture