Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το νέο Beaujolais ήρθε και στην Πάτρα και το Γαλλικό Ινστιτούτο το γιορτάζει απόψε 23/11

Το νέο Beaujolais ήρθε και στην Πάτρα κα...

Με μία ξεχωριστή μουσικοχορευτική βραδιά στο μπιστρό La Lila στην Ρ. Φεραίου και Κανάρη, στην Πάτρα, μετά τις 21.00 μαζί με την Ιόνια Ορχήστρα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών - L'Institut français de Grèce à Patras, γιορτάζει το νέο κρασί Beaujolais - Μποζολέ με το χαρακτηριστικό βαθυκόκκινο χρώμα και την υπέροχη γεύση του και πραγματοποιεί απόψε Πέμπτη 23/11/2023 μία μουσικοχορευτική βραδιά στο μπιστρό La Lila στην Ρ. Φεραίου και Κανάρη, στην Πάτρα.

Όπως είδαμε στην χαρακτηριστική ανάρτηση του Γαλλικού Ινστιτούτου στη σελίδα του στο facebook, η πρόσκληση είναι για τις 9 το βράδυ.

Φίλοι μας, ευχόμαστε να έρθετε στο πάρτι που διοργανώνουμε για τον εορτασμό του Beaujolais στο bistrot La Lila, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου και ώρα 21.00. Μουσική κάλυψη της βραδιάς από την Ιόνια ορχήστρα. Κρατήσεις στο τηλέφωνο 2611 104270.

 «Le Beaujolais nouveau est arrivé »! «Το νέο Μποζολέ έφτασε»!

Με το σύνθημα αυτό, κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, οι οινοπαραγωγοί του Beaujolais στον Νότο της Βουργουνδίας - μια από τις πιο γνωστές οινοποιητικές περιοχές της Γαλλίας - κοινοποιούν σε όλο τον κόσμο την άφιξη του πρώτου κρασιού της χρονιάς,  κάτι σαν το δικό μας Γιοματάρι. Και τότε αρχίζουν τα ξέφρενα πάρτι για τον εορτασμό του.

Η φήμη του είναι διεθνής. Βάσει νόμου, όλα τα σταφύλια στην περιοχή του Beaujolais πρέπει να μαζεύονται με τα χέρια. Προέρχεται από σταφύλια της ποικιλίας Gamay, με έντονα και φίνα αρώματα φρούτων του δάσους με μια δόση γαρίφαλου.

*Στο μεταξύ το Γαλλικό Ινστιτούτο Πατρών στην οδό Φιλοποίμενος 54, επισκέφθηκε κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μίλησε στους μαθητές μέσα στις τάξεις του Γαλλικού Ινστιτούτου. Όπως είδαμε στην σχετική ανάρτηση στο facebook, «τιμή μας και χαρά μας! Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ουρανία Μπάστα, που προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες στους μαθητές όσον αφορά στις πρώτες βοήθειες!».

Την κ. Μπάστα υποδέχθηκε & παρουσίασε στα παιδιά, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, στην Πάτρα, κ. Γεωργία Πετροπούλου Conan.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture