Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγαθονήσι: Χωρίς πλοίο εδώ και έναν μήνα οι κάτοικοι - «Έχουμε φτάσει στα όρια μας»

Αγαθονήσι: Χωρίς πλοίο εδώ και έναν μήνα...

Έχουν ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δεν μπορούν να επισκεφτούν και γιατρό στα διπλανά νησιά

Αποκομμένο είναι το Αγαθονήσι όπου ζουν 150 κάτοικοι, καθώς για πάνω από έναν μήνα στο λιμάνι δεν έχει δέσει πλοίο, με τους κατοίκους να είναι σε απόγνωση καθώς έχουν ελλείψεις σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης, ενώ δεν μπορούν να επισκεφτούν και γιατρό στα διπλανά νησιά.

 Επίσης, κινδυνεύει να κλείσει και η μοναδική επιχείρηση του νησιού, η οποία ασχολείται με την ιχθυοκαλλιέργεια λόγω του μεταφορικού κόστους και τους προβλήματος με τις συγκοινωνίες.

 Μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος του νησιού, Ευάγγελος Κόττορος, αναφέρει: «Μας ταλαιπωρεί περισσότερο από έναν μήνα και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω πάρει καμία απάντηση απόκαμία αρμόδια υπηρεσία. Έρχονται κάτι μικρά πλοιάρια, έκτακτα και αυτά. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επισκέψεις μας σε γιατρούς. Το βασικότερο είναι το μεγάλο πλοίο που δεν μπορούν να διακινηθούν προϊόντα, εφόδια, φορτηγά αυτοκίνητα».

 Σύμφωνα με τον κ. Κόττορο, το πρόβλημα υπήρχε και τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο όχι σε αυτήν την έκταση. «Ενώ οι γραμμές προκηρύσσονται συνήθως τους θερινούς μήνες, φέτος αργήσανε πολύ και οι συμβάσεις έχουν λήξει. (…) Εδώ και έναν μήνα έχει διακοπεί η συγκοινωνία με μεγάλο πλοίο. (…) Δημιουργούνται ελλείψεις και περιμένω να δοθεί λύση γιατί έχουμε φτάσει στα όριά μας», επισημαίνει.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις