Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Πανεπιστήμιο Πάτρας κατέγραψε τους μαυροπετρίτες των Αντικυθήρων να διανύουν 8.000 χιλιόμετρα

Το Πανεπιστήμιο Πάτρας κατέγραψε τους μα...

Τρία από τα τέσσερα πουλιά που τους έχει τοποθετηθεί μηχανισμός GPS έχουν ήδη φτάσει στον χειμερινό προορισμό τους στην Μαδαγασκάρη

Όπως κάθε χρόνο, οι μαυροπετρίτες, το σπάνιο είδος γερακιού που κατοικεί τα καλοκαίρια κυρίως στα Αντικύθηρα, ξεκίνησε για το τεράστιο ταξίδι του για την εξωτική Μαδαγασκάρη.

Το εντυπωσιακό είναι ότι φέτος, είχαν τοποθετηθεί μηχανισμοί gps από την Ορθολογική Εταιρία και το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε 4 πουλιά, λίγο πριν ξεκινήσουν να διασχίσουν τα 8.000 χιλιόμετρα που απαιτούνται για να φτάσουν στον χειμερινό τους προορισμό.

 

Η Τίνα, η Τούλα, ο Τάκης και ο Σήφης, τα πρόσφατα ταυτοποιημένα γεράκια, έχουν πλέον φτάσει στους τόπους διαχείμασης τους στη Μαδαγασκάρη!

Η Τίνα & ο Σήφης φαίνεται να έχουν ακολουθήσει μια πιο ανατολική διαδρομή, ενώ ο Τάκης δεν έχει στείλει ακόμα το ίχνος του από την ώρα που διέσχιζε την Αφρική.

Οι μαυροπετρίτες είναι ένα σπάνιο είδος γερακιού και σύμφωνα με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μετα το πέρας του χειμώνα στη Μαδαγασκάρη, επιστρέφουν στη μεσόγειο τον Απρίλιο και Μάιο. Φωλιάζουν σε νησίδες εκεί, μ’ ένα απομακρυσμένο πληθυσμό στα Κανάρια νησιά. Ωστόσο, παρά τη φαινομενικά ευρεία κατανομή, η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού βρίσκεται συγκεντρωμένη στην Ελλάδα όπου ο μαυροπετρίτης φωλιάζει σε αρκετές δεκάδες νησίδες σε ολόκληρο το Αιγαίο.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις