Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Συγκίνηση στην γιορτή του 9ου Γυμνασίου, στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου για το Πολυτεχνείο

Πάτρα: Συγκίνηση στην γιορτή του 9ου Γυμ...

Οι μαθητές & οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Δημήτρη Κοσμόπουλο, συγγραφέα του βιβλίου "Δικτατορία και Αντίσταση στην Πάτρα (1967-1974)" που μετέφερε τις αναμνήσεις του από τις μέρες εκείνες

Σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, στην γιορτή του 9ου Γυμνασίου Πατρών που στεγάζεται στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου (όπου λειτουργούσε και το Πολυκλαδικό λύκειο) για την επέτειο του Πολυτεχνείου οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Δημήτρη Κοσμόπουλο, συγγραφέα του βιβλίου  "Δικτατορία και Αντίσταση στην Πάτρα (1967-1974)" που επανακυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο  κ. Κοσμόπουλος τους μετέφερε τις αναμνήσεις του από τις μέρες εκείνες στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου της πόλης της Πάτρας στο κτίριο του οποίου τώρα στεγάζεται το 9ο Γυμνάσιο. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη σε όλους καθώς οι εικόνες ζωντάνεψαν με τον λόγο τω μαθητών και των μαθητριών που δραματοποίησαν τα γεγονότα με ποίηση, μουσική και θεατρικό δρώμενο.

Κρατάμε ως μήνυμα τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου...

Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος!

Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος.

Τον κρατάς όπως κρατάς το χέρι του φίλου σου

και μετράς το σφυγμό του πάνω σε τούτο το σημάδι

που άφησαν οι χειροπέδες!

Κανονικός σφυγμός, σίγουρο χέρι.

Κανονικός σφυγμός, σίγουρος δρόμος!

Η Διευθύντρια του σχολείου Μάρθα Νικολετσέα, ο Σύλλογος διδασκόντων, οι γονείς και η καθηγήτρια φιλόλογος Ελένη Καδά, ως υπεύθυνη της γιορτής, ευχαριστούν δημοσίως τον κ. Κοσμόπουλο για την παρουσία του στην γιορτή του σχολείου για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου.

* Οι φωτ. εστάλησαν από το 9ο Γυμνάσιο Πατρών και για τη δημοσίευση τους, υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων των παιδιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture