Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα-: Επεισόδια στο κέντρο στην πορεία για το Πολυτεχνείο- Μολότοφ και δακρυγόνα- ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα-: Επεισόδια στο κέντρο στην πορεία...

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα

Νεότερη ενημέρωση: Η ένταση μεταφέρθηκε και στη διασταύρωση της Ρήγα Φεραίου με την Γεροκωστοπούλου όπου ομάδα αντειξουσιαστών πέταξαν μολότοφ προκειμένου να αποφύγουν τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν. 

Νεότερη ενημέρωση: Επεισόδια σημειώθηκαν στην επιστροφή της δεύτερης πορείας για το Πολυτεχνείο στην Πάτρα με δεκάδες μολότοφ, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης να δημιουργούν ασφυκτική ατμόσφαιρα στο κέντρο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που ήταν στο τέλος της πορείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν στις μολότοφ με δακρυγόνα ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι  έχουν γίνει συλλήψεις. Ακολούθησε κυνηγητό με την αστυνομία και τις ομάδες των αντιεξουσιαστών που διασκορπίστηκαν στην πόλη.

 

Νεότερη ενημέρωση: Σε εξέλξη βρίσκεται η δεύτερη πορεία από το Παράρτημα. Τα άτομα που συμμετέχουν φωνάζουν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης.

Και οι δυο πορείες κατευθύνθηκαν προς τα Ψηλαλώνια και στο μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα.

Αρχική Ενημέρωση: Ξεκίνησε η πορεία του Εργατικού Κέντρου για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Πάτρας.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα, με την φετινή χρονιά να έρχεται να συμπληρώσει 50 χρόνια από την εξέγερση των φοιτητών ενάντια στην τυραννία της χούντας. Με την εντολή των ηγετών της χούντας τη νύχτα της 17ης Νοέμβρη 1973 επενέβη ο στρατός και ένα από τα παραταγμένα τανκς εισέβαλε στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα.

Στην Πάτρα πραγματοποιούνται δύο πορείες. Η μία με αφετηρία το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, η δεύτερη από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου.

Και στις δύο πορείες συμμετέχει πλήθος κόσμου που τιμά την ημέρα του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις