Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Toy Story 5: Όλα όσα γνωρίζουμε για το πολυαναμενόμενο sequel της Disney

Toy Story 5: Όλα όσα γνωρίζουμε για το π...

Ποιοι χαρακτήρες επιστρέφουν

Αν και οι fans του Toy Story νόμιζαν ότι αποχαιρέτησαν οριστικά τους Woody και Buzz με το Toy Story 4 του 2019, υπάρχουν πολλές νέες πληροφορίες για το Toy Story 5.

Η πρώτη ταινία Toy Story κυκλοφόρησε το 1995 και ήταν η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του διάσημου στούντιο κινουμένων σχεδίων Pixar. Το Toy Story έφερε επανάσταση στις ταινίες κινουμένων σχεδίων και έκτοτε η Pixar έχει γίνει το χρυσό πρότυπο του animation, αφηγούμενη ιστορίες που απολαμβάνουν τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες σειρές κινουμένων σχεδίων, η σειρά Toy Story δεν υποχώρησε ποτέ σε ποιότητα και κάθε μία από αυτές εισήγαγε νέους αγαπημένους χαρακτήρες.

Ο Γούντι και ο Μπαζ αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά το Toy Story 4, την τελευταία ταινία της σειράς (εξαιρουμένου του spin-off Lightyear), καθώς οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο Woodyσυνέχισε να ζει μια νέα ζωή με την Bo Peep ως χαμένο παιχνίδι, και ο Buzz συνέχισε να ανήκει στην Bonnie, ζώντας άνετα με την Jessie, τον Rex και νέες προσθήκες όπως ο Forky. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τέλος του Toy Story 4, μερικά από τα παιχνίδια θα έχουν νέες περιπέτειες στο Toy Story 5, αλλά ίσως περιμένουμε αρκετά μέχρι να κυκλοφορήσει η συνέχεια.

 Δημοσίευμα στο screenrant.com παρουσιάζει όλα τα νέα για το Toy Story 5, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας, το καστ, την πλοκή αλλά και την πιθανή κυκλοφορία του τρέιλερ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πιο πρόσφατη είδηση για το Toy Story 5 έχει προκαλέσει πόλωση μεταξύ των οπαδών του, καθώς ο Andy θα μπορούσε να επιστρέψει στο Toy Story franchise. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, υπάρχουν φήμες και ανεπιβεβαίωτες αναφορές για το Toy Story 5 σχετικά με την επιστροφή του Andy στη σειρά και πολλοί έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στο διαδίκτυο για αυτή την εξέλιξη. Η τελευταία εμφάνιση του Andy ήταν στο Toy Story 3, όταν παρέδωσε τα παιχνίδια του στη Bonnie πριν την ταινία στο κολέγιο. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό ήταν το τέλειο τέλος που ολοκλήρωνε το τόξο της ιστορίας του Andy, γι' αυτό και η επιστροφή του χαρακτήρα δεν έχει τύχει θετικής υποδοχής. Ένας θαυμαστής έγραψε στο Twitter: «Ο καπιταλισμός παρεμβαίνει στην τέχνη» και αυτή φαίνεται να είναι η γενική υποδοχή της φήμης.

 Οι θαυμαστές πιστεύουν ότι ο μοναδικός σκοπός του Andy είναι να βοηθήσει τις εισπρακτικές πιθανότητες του Toy Story 5. Ωστόσο, άλλοι επιλέγουν να μην είναι επικριτικοί μέχρι να δουν πώς θα χρησιμοποιηθεί ο Andy στην ιστορία του Toy Story 5. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί και ο Andy μπορεί να μην εμφανιστεί καθόλου στο Toy Story 5. Ακόμα και αν ο Andy εμφανιστεί, η Pixar πιθανότατα θα βρει έναν τρόπο να φέρει τον Andy πίσω στην ιστορία ώστε να έχει νόημα. Οι θαυμαστές ήταν αναστατωμένοι και με την ανακοίνωση του Toy Story 4, αλλά τελικά η ταινία έγινε κλασική.

Η επιβεβαίωση για το Toy Story 5

Στις 8 Φεβρουαρίου 2023, ο Bob Iger, διευθύνων σύμβουλος της Disney, επιβεβαίωσε τις φήμες για το Toy Story 5, συμπεριλαμβανομένου του ότι η ταινία Toy Story 5 είχε πάρει το πράσινο φως και βρίσκεται πλέον σε ενεργό στάδιο ανάπτυξης. Αυτό έρχεται μετά την επαναπρόσληψη του Iger μετά την απόλυση του πρώην CEO Bob Chapek, ο οποίος πήρε πολλές επιζήμιες αποφάσεις για τη Disney κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, όπως το να δίνει σε ταινίες blockbuster όπως η Cruella και η Black Widow day-and-date κυκλοφορίες στο Disney+.

 Ο Iger περιέγραψε λεπτομερώς ολόκληρη την αναδιάρθρωση της Disney που θα εξοικονομήσει 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά αυτό έρχεται με το τίμημα της περικοπής 7000 θέσεων εργασίας (σύμφωνα με το CNBC). Μαζί με την αναδιάρθρωση, η Disney μπορεί να ανακτήσει μέρος των απωλειών της αξιοποιώντας τα εμβληματικά franchises δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ως αποτέλεσμα, η Disney ανακοίνωσε το Frozen 3, το Zootopia 2 και, φυσικά, την επόμενη ταινία Toy Story, παρά τις αντιδράσεις των θαυμαστών του Toy Story που αμφισβητούν την αναγκαιότητα της ταινίας. Συνολικά, οι ταινίες Toy Story έχουν εισπράξει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε το πράσινο φως για μια συνέχεια δεν είναι καθόλου απίθανο.

 Άλλα νέα για το Toy Story 5 έρχονται από τον Tim Allen, ο οποίος αποκάλυψε ότι η δημιουργία του Toy Story 5 είχε ξεκινήσει πολύ πριν ανακοινωθεί η ταινία τον Φεβρουάριο. Ο ηθοποιός τουBuzz Lightyear εξήγησε: «Το Toy Story 5 είχε κατά κάποιο τρόπο δρομολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό, αλλά απλά δεν μπορούσαμε να μπούμε σε αυτό. Τότε η Disney το ανακοίνωσε πριν από περίπου δύο μήνες». 

Πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας

Αν και ο Iger ανακοίνωσε το Toy Story 5 τον Φεβρουάριο, αυτό δεν σημαίνει ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του Toy Story 5 είναι κοντά. Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων έχουν πολύ μεγαλύτερο χρόνο ανάπτυξης και παραγωγής από τις ταινίες ζωντανής δράσης, ειδικά οι ταινίες της Pixar, καθώς το στούντιο καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για τα φωτορεαλιστικά εφέ..

 Το Toy Story 4 ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια ενός τηλεφωνήματος της Disney προς τους επενδυτές το 2014, αλλά η ταινία κυκλοφόρησε τελικά πέντε χρόνια αργότερα. Έτσι, ενώ το Toy Story 5 βρίσκεται σε εξέλιξη, μπορεί να περάσει πολύς καιρός μέχρι να κυκλοφορήσει. Αν η επερχόμενη ταινία κινουμένων σχεδίων έχει το ίδιο χρονοδιάγραμμα με την ανάπτυξη του Toy Story 4, το Toy Story 5 θα κυκλοφορήσει τελικά το 2028. Ωστόσο, καθώς ο Allen αποκάλυψε ότι η ταινία βρίσκεται σε εξέλιξη από πριν την κυκλοφορία του Lightyear, που ήταν τον Ιούνιο του 2022, δηλαδή πριν από ένα χρόνο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η ημερομηνία κυκλοφορίας του Toy Story 5 να είναι το 2027 ή και νωρίτερα.

 

 

Το καστ του Toy Story 5: Ποιος θα μπορούσε να επιστρέψει;

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί πολλά όσον αφορά το καστ του Toy Story 5, με εξαίρεση το γεγονός ότι ο Tim Allen δήλωσε πόσο ενθουσιασμένος είναι που θα επιστρέψει ως Buzz Lightyear. Μαζί με τα σχόλιά του για την εξέλιξη της ταινίας, ο Allen έγραψε στο Twitter μετά την ανακοίνωση του Toy Story 5: «Τα λέμε σύντομα Woody, είσαι ένας θλιβερός παράξενος ανθρωπάκος και σε λυπάμαι. Και ξεκινάμε για ένα νούμερο 5! Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα!» Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνει ότι ο Tom Hanks θα επιστρέψει για να χαρίσει τη φωνή του στον καουμπόη, αν και είναι πολύ πιθανό.

Η είδηση για το Toy Story 5 είχε ανάμεικτη υποδοχή, καθώς ο επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της Pixar, Pete Docter, επιβεβαίωσε ότι ο Woody και ο Buzz θα επιστρέψουν για το Toy Story 5. Ο Docter ανέφερε: «Έχουμε άλλο ένα Toy Story, οπότε ο Woody και ο Buzz επιστρέφουν». Αν και αυτό ακούγεται σαν ανακούφιση, καθώς η ιδέα ενός Toy Story 5 χωρίς τον Woody και τον Buzz είναι αδιανόητη για κάποιους, κινδυνεύει να ακυρώσει το τέλος του Toy Story 4. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα με ποια ιδιότητα θα επιστρέψουν, αλλά δεδομένου ότι η Pixar είναι από τα πιο αναγνωρισμένα στούντιο όσον αφορά την αφήγηση ιστοριών σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η επανένωση του Woody και του Buzz στο Toy Story 5 να είναι μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.

 Το Toy Story 4 παρουσίασε πολλούς νέους και συναρπαστικούς χαρακτήρες του που πιθανότατα θα επιστρέψουν. Μια ολόκληρη σειρά από ολοκαίνουργιους χαρακτήρες παιχνιδιών εισήχθησαν στο Toy Story 4, πολλοί από τους οποίους ήταν πιο διασκεδαστικοί από μερικά από τα παλαιότερα παιχνίδια. Οι πιο αξιοσημείωτοι από αυτούς ήταν ο Bunny και ο Ducky (Jordan Peele και Keegan-Michael Key), ο Καναδός κασκαντέρ Duke Caboom (Keanu Reeves) και το δημιούργημα της ίδιας της Bonnie, ο Forky (Tony Hale). Ο Bunny, ο Ducky και ο Forky είναι σχεδόν σίγουροι για το καστ του Toy Story 5, δεδομένου ότι αποτελούν πλέον μέρος της συλλογής παιχνιδιών της Bonnie.

 Πολλοί από τους παλαιότερους χαρακτήρες παιχνιδιών θα επιστρέψουν πιθανότατα και στο Toy Story 5, συμπεριλαμβανομένων των Jessie (Joan Cusack), Rex (Wallace Shawn), Hamm (John Ratzenberger) και Slinky (Blake Clark). Αν ο Woody επιστρέψει, είναι πιθανό να εμφανιστεί και η Bo Peep με κάποια ιδιότητα. Όσον αφορά τους ανθρώπινους χαρακτήρες, η Bonnie (Madeleine McGraw) θα εμφανιστεί σχεδόν σίγουρα, αν και υπάρχει πιθανότητα η McGraw να αντικατασταθεί από έναν ηλικιωμένο ηθοποιό φωνής, αν γίνει ένα σημαντικό χρονικό άλμα. Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να εμφανιστεί και ο Andy (John Morris).

Η πλοκή

Το Toy Story 4 φάνηκε να ολοκληρώνει το franchise, καθώς ο Woody συνέχισε να ζει μια νέα ζωή με την Bo Peep και ο Buzz συνέχισε να ανήκει στην Bonnie, ζώντας άνετα με την Jessie, τον Rex και νέες προσθήκες όπως ο Forky. Ωστόσο, ενώ είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε να συνεχιστεί η σειρά στην ιστορία του Toy Story 5, το Toy Story 3 είχε επίσης ένα συναισθηματικό τέλος, και πριν από την κυκλοφορία του Toy Story 4, η σειρά θεωρούνταν μια σχεδόν άψογη τριλογία. Όταν ανακοινώθηκε το Toy Story 4, πολλοί πίστεψαν ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τη σειρά, αλλά η ταινία του 2019 απέδειξε ότι οι κακόπιστοι έκαναν λάθος.

 Έχοντας αυτό κατά νου, υπάρχει πιθανότητα το Toy Story 5 να κάνει το ίδιο. Αν και το Toy Story 5 μπορεί να φαίνεται ότι γίνεται για οικονομικούς λόγους, η Pixar μπορεί να βρει μια όμορφη και εξίσου συναισθηματική ιστορία. Η ταινία θα μπορούσε να ακολουθήσει τον Buzz και τα άλλα παιχνίδια της Bonnie σε μια νέα περιπέτεια, και χωρίς να χαλάσει το αρχικό τους αντίο, ο Woody θα μπορούσε να εμφανιστεί για λίγο σε μια cameo εμφάνιση όπου ο Buzz ζητάει τη συμβουλή του. Ή θα μπορούσε να περιλαμβάνει δύο διαφορετικές ιστορίες, όπου η μισή ταινία θα ακολουθεί τον Woody και την παρέα των χαμένων παιχνιδιών του και η άλλη μισή τα παιχνίδια της Bonnie, με τις δύο ιστορίες να διασταυρώνονται.

 Ωστόσο, μια πιθανή ιστορία του Toy Story 5 θα μπορούσε να απαντήσει τέλεια σε ένα μυστήριο της σειράς Toy Story, καθώς και να κλείσει τον κύκλο της, καθώς ο Sid θα μπορούσε να είναι ο κακός του Toy Story 5. Ο Sid ήταν ήδη ο κακός της πρώτης ταινίας, αλλά σίγουρα έχει τόσα τραύματα στην ενήλικη ζωή του από την εμπειρία της ανακάλυψης ότι τα παιχνίδια είναι ζωντανά. Ο Sid είναι ο μόνος άνθρωπος στο σύμπαν που γνωρίζει ότι τα παιχνίδια είναι ζωντανά, αλλά δεν είναι σαφές τι θα έκανε με αυτή την πληροφορία. Αν ο Σιντ το έλεγε στον κόσμο, θα τον θεωρούσαν τρελό. Στις δεκαετίες που πέρασαν από το Toy Story, θα μπορούσε να προσπαθεί ασταμάτητα να αποδείξει ότι τα παιχνίδια είναι ζωντανά και να αποτύχει, κάτι που θα τον κάνει ακόμη πιο μισητό για τα παιχνίδια στο Toy Story 5.

 Toy Story 5 Trailer
 Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει τρέιλερ για το Toy Story 5, και παρόλο που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πάνω από ένα χρόνο, απέχουμε ακόμη αρκετά από την κυκλοφορία του. Θα περάσουν χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει ένα τρέιλερ του Toy Story 5, αλλά όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνέχεια του franchise θα έρχονται στη δημοσιότητα όσο πλησιάζει η ολοκλήρωσή της.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture