Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ωραίες Kοιμωμένες και μόδα που αφυπνίζει, αποκαλύφθηκε το επόμενο θέμα του Met Gala

Ωραίες Kοιμωμένες και μόδα που αφυπνίζει...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

400 χρόνια ιστορίας υπόσχεται η έκθεση του Costume Institute της Νέας Υόρκης που θα κινητοποιήσει τους stars

Tη Δευτέρα 6 Μαίου 2024 έχει προγραμματιστεί το επόμενο, φαντασμαγορικό Met Gala στη Νέα Υόρκη, το οποίο θα έχει έμπνευση την έκθεση «Sleeping Beauties: Reawakening Fashion». Περίπου 250 κομμάτια από τη μόνιμη συλλογή του Costume Institute, που σπάνια εκτίθενται, θα παρουσιαστούν με έναν εντελώς νέο τρόπο. Από ένα ελισαβετιανό κορσέ του 17ου αιώνα μέχρι προσθήκες των Phillip Lim, Stella McCartney, Connor Ives, από το 21ο αιώνα, η έκθεση θα καλύπτει 400 χρόνια ιστορίας.

Πρώτο ερέθισμα ήταν μια  μεταξωτή ballgown από τον Αμερικανό couturier Charles Frederick Worth του 1877. Θα αναδειχθούν επίσης δημιουργίες των Elsa Schiaparelli, Yves Saint Laurent, Christian Dior, Hubert de Givenchy, και πολλών άλλων σχεδιαστών. Στόχος της έκθεσης είναι να ρίξει φως στην κατανόηση του κόσμου γύρω από την δημιουργία των φορεμάτων και των υφασμάτων. To στήσιμο θα είναι ποιητικό και καινοτόμο, σαν εικαστική εγκατάσταση. 

Charles Frederick Worth

Charles Frederick Worth

Christian Dior

Christian Dior

Ο Max Hollein, Marina Kellen French Director και CEO του ΜΕΤ, δήλωσε: «Αυτό το καινοτόμο show θα διευρύνει τα όρια της φαντασίας μας». Ο Andrew Bolton, Wendy Yu Curator in Charge του The Costume Institute, σχολίασε: «Η μόδα είναι μια από τις πιο συναισθητικές καλλιτεχνικές εκφράσεις λόγω της σύνδεσής της με το σώμα. Είναι εμποτισμένη με αναμνήσεις και συναισθήματα και συνδεόμαστε μαζί της μέσω των αισθήσεών μας. Ένα πράγμα που ελπίζω πως θα ενεργοποιήσει αυτό το show είναι να εκτιμήσουμε αισθητηριακά τη μόδα». 

 

Η έκθεση θα διαμορφώνεται γύρω από τρεις βασικές ζώνες -Γη, Θάλασσα, Ουρανός- καθώς θα υμνήσει τη φύση και την ποιητική πλευρά της μόδας. Με σπόνσορα το TikTok και την υποστήριξη του οίκου Loewe όπως και της Condé Nast, θα φιλοξενηθεί στο Metropolitan Museum of Art από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2024. Θα ανοίξει για το κοινό μετά το Met Gala το οποίο είναι και η βασική πηγή εσόδων του The Costume Institute. Η Vogue το αποκαλεί δικαίως «fashion’s biggest night out».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View