Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γάζα: Αναφορές για χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια με πάνω από 50 νεκρούς

 Γάζα: Αναφορές για χτύπημα στον προσφυγ...

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ενημέρωση της Χαμάς

Τουλάχιστον 50 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός ισραηλινών βομβαρδισμών μέσα σε προσφυγικό καταυλισμό στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ενημέρωση της Χαμάς.

Χτυπήθηκαν 20 κτίρια
Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε «τουλάχιστον 20 κτίρια» μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε άμεσα απάντηση.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Αλ-Τζαζίρα ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Σκληρή προειδοποίηση υπουργού Εξωτερικών του Ιράν
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε σήμερα ότι οι ένοπλες φιλοϊρανικές οργανώσεις στην περιοχή δεν μπορούν να παραμείνουν «σιωπηλές» απέναντι στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, τονίζοντας ότι είναι επείγον ζήτημα ο τερματισμός του πολέμου.

«Είναι φυσικό ότι οι αντιστασιακές οργανώσεις δεν θα παραμείνουν σιωπηλές απέναντι στα εγκλήματα» που διαπράττονται στο παλαιστινιακό έδαφος της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ.

«Δεν θα ακούσουν τις συμβουλές κανενός, άρα πρέπει να εκμεταλλευθούμε την τελευταία πολιτική ευκαιρία για να τερματίσουμε τον πόλεμο», είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ Ταμίν μπεν Χαμάντ Αλ-Θάνι.

Οι δηλώσεις του συμπίπτουν με την αύξηση των επιθέσεων των ένοπλων οργανώσεων που υποστηρίζονται από την Ισλαμική Δημοκρατία στην περιοχή κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ, που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν το εβραϊκό κράτος στον πόλεμο κατά της Χαμάς μετά τις πρωτοφανούς αγριότητας επιθέσεις της κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Οι φιλοϊρανοί αντάρτες Χούτι της Υεμένης υποσχέθηκαν σήμερα ότι θα συνεχίσουν τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ. Προηγουμένως, ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν drones κατά του ισραηλινού εδάφους.

Στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, οι ανταλλαγές πυρών με την λιβανική Χεζμπολάχ, ένα από τα ισχυρότερα ένοπλα φιλοϊρανικά κινήματα στην περιοχή, είναι καθημερινές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για γενίκευση της σύρραξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις