Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έτοιμος ο «Αχιλλέας» στο Χιονοδρομικό- Οι νέες εγκαταστάσεις και οι υπερσύγχονες δεκαθέσιες κλειστές καμπίνες

Έτοιμος ο «Αχιλλέας» στο Χιονοδρομικό- Ο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι είδους εργασίες απομένουν προκειμένου να είναι όλα έτοιμα;

Με εντατικούς ρυθμούς και εντός χρονοδιαγραμμάτων πραγματοποιούνται τα έργα αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Ήδη οι εργασίες στον αναβατήρα «Αχιλλέα» έχουν ολοκληρωθεί και είναι τελευταίας τεχνολογίας και λειτουργικότητας. Οι πυλώνες που έχουν τοποθετηθεί έχουν ύψος από 15 έως 17,5 μέτρα και έχουν νέες υπερσύγχρονες  δεκαθέσιες κλειστές καμπίνες με ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, αλλά και αναβαθμισμένη ποιοτικά μετάβαση των επισκεπτών.

Μιλώντας στο thebest.gr για την εξέλιξη των έργων, ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου, Αλέξης Άγριος, αναφέρει: «Την παρούσα χρονική στιγμή ολοκληρώνονται οι εργασίες της πρώτης φάσης που προβλέπουν αντικατάσταση με νέου τύπου δεκαθέσιο αναβατήρα με κλειστή καμπίνα στη πίστα του «Αχιλλέα». Ετοιμάζεται η εγκατάσταση νέου συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης και ελέγχου των εισιτηρίων των επισκεπτών και των χιονοδρόμων. Επίσης, θα δημιουργηθεί νέος υποσταθμός ρεύματος στη μέση του κέντρου, ο οποίος θα μπορεί να «σηκώσει» όλη την εγκατάσταση του χιονοδρομικού».

Τι είδους εργασίες απομένουν προκειμένου να είναι όλα έτοιμα; «Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση των εργασιών, απομένουν κάποια λίγα πράγματα για να τελειώσουν όλες οι προπαρασκευαστικές εργασίες και ξεκινάμε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο τις δοκιμές, τις τελικές ρυθμίσεις, να δούμε τον αναβατήρα σε λειτουργία και ό,τι τυχόν προκύψει μετά από αυτό» λέει ο κ. Άγριος.

Η «Στύγα» θα λειτουργήσει φέτος με τα παλαιά συστήματα και από την άνοιξη θα γίνει η αντικατάσταση με νέους πυλώνες και με νέα εξαθέσια ανοιχτά φορεία- καρέκλες, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα. «Έχουμε όλες τις προπαρασκευαστικές εργασίες, τις γεωλογικές και περιβαντολλογικές μελέτες που απαιτούνται για την εγκατάσταση του αναβατήρα στη Στύγα, για την οποία τα έργα θα ξεκινήσουν με την ολοκλήρωση της φετινής χειμερινής περιόδου».

Δαβαστε στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις