Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στραβή είναι η μαρίνα ή στραβά αρμενίζουμε... εδώ και 6 χρόνια; Πότε και πως θα επισκευαστεί - ΦΩΤΟ

Πάτρα: Στραβή είναι η μαρίνα ή στραβά αρ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Παραμένει σε κακά χάλια

Η μαρίνα της Πάτρας τείνει να γίνει ανέκδοτο καθώς από τον Νοέμβριο του 2017 και την κακοκαιρία που την διέλυσε τότε, παραμένει σαν ναυάγιο στην βιτρίνα της Πάτρας.

Την μαρίνα χτύπησε το 2021 μια ακόμη θεομηνία που ήρθε να αποτελειώσει όσα είχαν απομείνει από το 2017. Σπασμένες πλωτές αποβάθρες επιπλέουν ακόμη και σήμερα (μετά από 6 χρόνια), κυρίως στο βόρειο τμήμα της καθώς στο νότιο έγινε μια πρώτη προσπάθεια -με ίδια μέσα- να βελτιωθεί η εικόνα και να εξασφαλιστούν οι ήδη υπάρχουσες υποδομές.

Εκτός από την εικόνα που προσιδιάζει σε Περλ Χάρμπορ, έτσι όπως την αντικρύζουν επαγγελματίες και θαμώνες των γύρω καταστημάτων, η κατάσταση είναι επικίνδυνη για τα ελλιμενισμένα σκάφη και πολύ περισσότερο για εκείνους τους τολμηρούς που προσπαθούν να κινηθούν πάνω στις διαλυμένες αποβάθρες ώστε να φθάσουν στα σκάφη τους.

Τι απαντά η δημοτική αρχή για την μαρίνα της Πάτρας

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Έργων Χρήστο Κορδά ο οποίος μας είπε πως πλέον κάτι κινείται σε ότι αφορά τις έτσι και αλλιώς χρονοβόρες διαγωνιστικές διαδικασίες. Σε πρώτη φάση δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από καμία εταιρεία. Σε δεύτερο χρόνο από 20 υποψήφιες εταιρείες μόνο δύο έστειλα προσφορές και πλέον αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να γίνουν οι τελικές κινήσεις ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να εγκατασταθεί ο εργολάβος.

Το έργο είναι σύνθετο, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. Το μόνο θετικό είναι πως η μελέτη υπάρχει και πάνω σε αυτή θα δρομολογηθούν οι παρεμβάσεις για πλήρη αντικατάσταση και εκ νέου εγκατάσταση τριών αποβάθρων και δεστρών κατα μήκος τους. Για ημερομηνίες, ούτε λόγος σύμφωνα με τον Χρήστο Κορδά, καθώς δεν εξαρτάται από την δημοτική αρχή το πότε θα πιάσει δουλειά ο ανάδοχος του έργου, όταν αυτός οριστεί.

Η επισκευή της μαρίνας θα γίνει με χρηματοδότηση που εγκρίθηκε φέτος από το υπ. Εσωτερικών ύψους 700.000 ευρώ. Ο δήμος είχε ζητήσει πολλά περισσότερα, όμως τόσα εγκρίθηκαν και με αυτά θα γίνει η ανακατασκευή.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η επαναφορά της μαρίνας της Πάτρας στην προηγούμενη κατάσταση -προφανώς με αναβαθμισμένες ως προς την αντοχή τους αποβάθρες- δεν έχει να κάνει με το πολυπόθητο έργο της αναβάθμισης της μαρίνας για μεγάλα τουριστικά σκάφη και σχετικές λιμενικές υπηρεσίες. Κι αυτό γιατί δεν έχει γίνει καν μετατροπή χρήσης της λιμενολεκάνης που έχει το όνομα μαρίνα αλλά όχι και την χάρη, καθώς εως σήμερα στην ουσία χαρακτηρίζεται ως αλιευτικό καταφύγιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις