Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σήμερα η κηδεία της αιγιώτισσας τραγουδίστριας Μαίρη Μαράντη

Σήμερα η κηδεία της αιγιώτισσας τραγουδί...

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών η σημαντική λαϊκή τραγουδίστρια

Η Μαίρη Μαράντη, μια από τις σημαντικότερες λαϊκές τραγουδίστριες πέθανε, μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 73 ετών.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου, στις 3 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην γενέτειρά της το Αίγιο.

Η Μαίρη Μαράντη γεννήθηκε, σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, στις 17 Δεκεμβρίου 1950 στο Αίγιο. Το πραγματικό της ονοματεπώνυμο ήταν Μαρία Τσεκούρα. Ο πατέρας της είχε μια ταβέρνα στην πόλη της Αχαΐας στην οποία εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Στράτος Παγιουμτζής και ο Στέλιος Καζαντζίδης. Η μικρή Μαίρη επηρεάστηκε απ' όλα αυτά και άρχισε να τραγουδά με ένα... μπρίκι αντί για μικρόφωνο.

Είχε άλλα οκτώ αδέλφια, δύο από τα οποία έκαναν καριέρα ως τραγουδιστές: η Γωγώ Πολέμη με δισκογραφική παρουσία τη δεκαετία του '70 και ο Γιάννης Βορριάς (επιτυχία του το τραγούδι «Θεός φυλάξοι»), που έφυγε από κοντά μας το 2015.

Η Μαίρη Μαράντη σε ηλικία 17 ετών έφυγε το Αίγιο και έμεινε σε μια θεία της στην Πλατεία Αμερικής. Αποκλειστικός της σκοπός ήταν να κάνει καριέρα στο τραγούδι. Ξεκίνησε να τραγουδά σε μια ταβέρνα στην οδό Αλκαμένους που ονομαζόταν «Σέμη».

Όταν αργότερα τραγουδούσε στο θρυλικό κέντρο του «Τζίμη του Χοντρού» στην οδό Αχαρνών, την άκουσε ο μεγάλος συνθέτης και μπουζουξής Γιάννης Καραμπεσίνης που εντυπωσιάστηκε από τη φωνή της.

Η Μαίρη Μαράντη τραγούδησε σε πολλά νυχτερινά κέντρα με τον Γιάννη Καραμπεσίνη και άρχισε να γίνεται γνωστή. Μάλιστα παντρεύτηκε τον Καραμπεσίνη, αλλά αργότερα χώρισαν. Το 1972 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με τίτλο το ονοματεπώνυμό της.

Ακολούθησαν συνεργασίες της με πολλούς και σημαντικούς δημιουργούς (Σπύρος Παπαβασιλείου, Τάκης Μουσαφίρης, Τάκης Σούκας, Αντώνης Ρεπάνης, Γιώργος Κατσαρός, Λυκούργος Μαρκέας, Χρήστος Νικολόπουλος, Νίκος Καρβέλας κ.ά.)

Η Μαίρη Μαράντη έγινε πασίγνωστη με το τραγούδι των Μάκη Γιαπράκα - Πάνου Φαλάρα «Θα πάρω φόρα» ("Θα τα γκρεμίσω") που ακούστηκε στη σπονδυλωτή ταινία «Όλα Είναι Δρόμος» (1998) του Παντελή Βούλγαρη, στην τρίτη ιστορία της ταινίας με τίτλο «Βιετνάμ».

Για τη συγκεκριμένη ταινία μάλιστα, είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο όταν σε μια σκηνή πιάνει φωτιά η καπαρντίνα του Γιώργου Αρμένη: «Έγινε πολύ φυσιολογικά. Έβρεξε την καπαρντίνα του με ουίσκι κι έβαλε φωτιά. Πήγε να πάρει φωτιά και την πέταξε την καπραντίνα. Δεν φοβήθηκε ούτε ο ίδιος. Έγινε και δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει καλά καλά. Εν συνεχεία που παίζονταν η ταινία είχε φάση. Τώρα πέρασε στη νεολαία κι είναι ευχάριστο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight