Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Ένας ασυνήθιστα ζεστός Οκτώβριος - Πότε θα πέσει η θερμοκρασία

Καιρός: Ένας ασυνήθιστα ζεστός Οκτώβριος...

Ο Αύγουστος έφυγε πριν 59 ημέρες, αλλά ο φετινός Οκτώβριος ίσως αποδειχθεί ο θερμότερος των τελευταίων ετών

Καλοκαίρι θύμιζε το τριήμερο που πέρασε, με τους εκδρομείς να βρίσκουν μια ιδανική ευκαιρία να ξεφύγουν από τα αστικά κέντρα σε κοντινούς προορισμούς.

Όσοι έμειναν στις πόλεις πάντως, «έτρεξαν» στις παραλίες για να απολαύσουν τις τελευταίες ημέρες ενός «αλλιώτικου» Οκτωβρίου.

Η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι ο φετινός Οκτώβριος ίσως να είναι από τους πιο θερμούς, αν όχι ο θερμότερος. Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος τα στοιχεία που θα συλλεχθούν τις επόμενες 1-2 μέρες θα αποσαφηνίσουν αν πράγματι πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων ετών.

Ιστορικά δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς και το 1930 είχε καταγραφεί ένα θερμό φθινόπωρο ενώ πιο πρόσφατα, το ΄12 αλλά και το ‘19, το φθινόπωρο ξεκίνησε επίσης με υψηλές θερμοκρασίες.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, ο φετινός Οκτώβριος ήταν ένας ξηρός μήνας, χωρίς τις αναμενόμενες για την εποχή βροχές. Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται πως αλλάζουν προς το τέλος της εβδομάδας.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, επισημαίνει ότι από την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου θα υπάρξει μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας και αναμένονται βροχές μέσα στο σαββατοκύριακο. Το μεγάλο διάστημα ζέστης, όπως σημειώνει, επιβαρύνει και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν βαρομετρικά προβλήματα. Ωστόσο, τονίζει, πως είναι ακόμα αρκετά νωρίς για να δουν οι ειδικοί αν θα είναι ισχυρές οι βροχοπτώσεις.

Και οι δύο επιστήμονες, σημειώνουν ότι η ασυνήθιστη ζέστη για την εποχή οφείλεται στην Κλιματική Κρίση. Όπως σημειώνει, ο κ. Τσατραφύλλιας, βρισκόμαστε εν μέσω μιας περιόδου κλιματικής μετάβασης με την θερμοκρασία να κυμαίνεται 7-10 βαθμούς υψηλότερα από ότι συνηθίζεται για αυτή την εποχή.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις